Voor welk payrollbedrijf moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende payrollbedrijven in Nederland. Dit zal je vast zijn tegengekomen in je zoektocht hiernaar. Maar hoe weet je voor welk payrollbedrijf je moet kiezen? Waar let je op?

Het ene payrollbedrijf is het andere niet. Er zit namelijk veel verschil in payrollbedrijven. De belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste partij, heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet. Het is belangrijk om zeker te weten of een bedrijf betrouwbaar is en zeker niet minder belangrijk: of het bedrijf ook goed is voor je medewerkers.

NEN 4400-1 Normering

Het is van belang dat het payrollbedrijf geregistreerd is bij Stichting Normering Arbeid waar wordt aangetoond dat het bedrijf voldoet aan de 4400-1 Normering. Payned voldoet hier aan. Meer hierover kun je lezen op de pagina ‘Verklaringen’.

Verklaring Goed Betalingsgedrag

Daarnaast wordt na het verstrijken van ieder kwartaal een ‘Verklaring van goed betalingsgedrag’ aan Payned overhandigt. Daarmee wordt aangetoond dat op het moment van afgifte de loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en volksverzekeringen door Payned zijn betaald.

G-rekening

Beschikt het payrollbedrijf over een G-rekening? Door hier gebruik van te maken, ben je beschermt tegen de gevolgen van de Wet Ketenaansprakelijkheid en tegen wanbetalingen aan de Belastingdienst aan de kant van de uitlener. Payned beschikt over een G-rekening. Door hier gebruik van te maken loop je 0% risico.

Beschikt het payrollbedrijf over een eigen cao?

Payned heeft, als een van de weinige payrollers in Nederland, een eigen bedrijfs-cao. Deze cao zorgt voor meer flexibiliteit voor werkgevers en betere arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers. Lees meer over de eigen cao van Payned in de blog ‘De Payned payrolling cao nader toegelicht’.

Krijgen je medewerkers bij het payrollbedrijf de arbeidsvoorwaarden waar ze recht op hebben?

De meeste payrollbedrijven payrollen de medewerkers onder de uitzend cao. Lees hiervoor ook de blog ‘Is het nu uitzenden of payrollen?’ In de uitzendcao zijn de arbeidsvoorwaarden anders dan in de Payned bedrijfs-cao. De bedrijfs-cao van Payned verwijst door naar de cao die voor jullie branche van toepassing is. Dit betekent dat de medewerkers minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen (in de meeste gevallen zelfs beter!). Wij vinden het belangrijk dat medewerkers recht hebben op eerlijke en gunstige arbeidsvoorwaarden en er niet op achteruit gaan.+ Wil je meer weten hierover? Neem eens contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek! Heb je andere vragen over payrolling? Lees hier de meest gestelde vragen.

Gerelateerde blogs

_DSF7984
Sander Bennink

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling