Er zijn veel verschillende payrollbedrijven in Nederland. Dit zal je vast zijn tegengekomen in je zoektocht hiernaar. Maar hoe weet je voor welk payrollbedrijf je moet kiezen? Waar let je op?

 

NEN 4400-1 Normering

Het ene payrollbedrijf is het andere niet. Er zit namelijk veel verschil in payrollbedrijven. De belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste partij, heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet. Het is belangrijk om zeker te weten of een bedrijf betrouwbaar is en zeker niet minder belangrijk: of het bedrijf ook goed is voor je medewerkers.

Het is van belang dat het payrollbedrijf geregistreerd is bij Stichting Normering Arbeid waar wordt aangetoond dat het bedrijf voldoet aan de 4400-1 Normering. Payned voldoet hier aan. Meer hierover kun je lezen op de pagina ‘Verklaringen’.

Verklaring Goed Betalingsgedrag

Daarnaast wordt na het verstrijken van ieder kwartaal een ‘Verklaring van goed betalingsgedrag’ aan Payned overhandigt. Daarmee wordt aangetoond dat op het moment van afgifte de loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en volksverzekeringen door Payned zijn betaald.

G-rekening

Beschikt het payrollbedrijf over een G-rekening? Door hier gebruik van te maken, ben je beschermt tegen de gevolgen van de Wet Ketenaansprakelijkheid en tegen wanbetalingen aan de Belastingdienst aan de kant van de uitlener. Payned beschikt over een G-rekening. Door hier gebruik van te maken loop je 0% risico.

Beschikt het payrollbedrijf over een eigen cao?

Payned heeft, als een van de weinige payrollers in Nederland, een eigen bedrijfs-cao. Deze cao zorgt voor meer flexibiliteit voor werkgevers en betere arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers. Lees meer over de eigen cao van Payned in de blog ‘De Payned payrolling cao nader toegelicht’.

Krijgen je medewerkers bij het payrollbedrijf de arbeidsvoorwaarden waar ze recht op hebben?

De meeste payrollbedrijven payrollen de medewerkers onder de uitzend cao. Lees hiervoor ook de blog ‘Is het nu uitzenden of payrollen?’ In de uitzendcao zijn de arbeidsvoorwaarden anders dan in de Payned bedrijfs-cao. De bedrijfs-cao van Payned verwijst door naar de cao die voor jullie branche van toepassing is. Dit betekent dat de medewerkers minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen (in de meeste gevallen zelfs beter!). Wij vinden het belangrijk dat medewerkers recht hebben op eerlijke en gunstige arbeidsvoorwaarden en er niet op achteruit gaan.+ Wil je meer weten hierover? Neem eens contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek! Heb je andere vragen over payrolling? Lees hier de meest gestelde vragen.

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan.Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Rolf Tempelman

Algemeen directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten