Wat wil je weten over payrolling?

Is payrollen nieuw voor jou? Dan zit je vast met de nodige vragen. Zo ook de vele medewerkers die al wel via Payned payrolling werken.

We hebben de meest gestelde vragen over payrolling via Payned voor je verzameld.

Is jouw werkgever al in gesprek met Payned? En heb je nog specifieke vragen over jouw situatie straks? Bel of mail gerust met onze payroll adviseur.

Meest gestelde vragen (FAQ) over payrollen via Payned
Waarom is een rijbewijs geen identificatiemiddel bij indiensttreding?

Een rijbewijs wordt voor de loonadministratie niet als geldig identiteitsbewijs aangemerkt. In principe is een rijbewijs een algemeen erkend identiteitsbewijs maar in situaties waarin gegevens over verblijfstatus en nationaliteit belangrijk zijn is het rijbewijs onvoldoende voor de identificatie. Aangezien op het rijbewijs niets over de nationaliteit en verblijfstatus is vermeld heeft de overheid besloten dat een werkgever geen genoegen mag nemen met het rijbewijs bij de indiensttreding. Als later op de werkplek een controle plaatsvindt wordt het rijbewijs dus wel geaccepteerd en kan de werknemer aan zijn/haar identificatieplicht voldoen.

Hoeveel mag ik maximaal bijverdienen als student?

Na 1 september 2015 geldt er geen maximum meer voor je bijverdiensten als student. DUO.

Neemt Payned payrolling mijn huidige contract over?

Ja. Payned payrolling wordt jouw opvolgende werkgever. Dat betekent dat Payned payrolling alle verplichtingen overneemt die daar uit voortvloeien. Er is geen sprake van een nieuwe proeftijd en ook worden je opgebouwde dienstjaren meegenomen. Payned payrolling neemt ook vast contracten over, als één van de weingige payrollers in Nederland.

Wat gebeurt er bij het beëindigen van de arbeidsrelatie?

Wanneer de arbeidsrelatie wordt opgezegd, en je beschikt over een contract voor onbepaalde tijd, dan kom je terecht in het zogenaamde Jobcentre van Payned payrolling. Dit houdt in dat Payned payrolling je gaat begeleiden bij het vinden van een passende nieuwe baan.

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave?

De jaaropgaaf ontvang je digitaal, net als je salarisstroken. Medio januari staat deze online voor je klaar.

Wanneer wordt mijn vakantiegeld uitbetaald?

Het vakantiegeld kan met elke gewenste salarisbetaling worden uitbetaald. Dit kun je maximaal 2x per gewerkt jaar doen. Bij het einde van je dienstverband wordt het openstaande bedrag natuurlijk aan jou uitbetaald. De aanvraag voor je vakantiegeld kun je aanbieden bij jouw persoonlijke contactpersoon binnen Payned payrolling.

Wat zijn reserveringen?

Hiermee wordt jouw vakantiegeld gereserveerd om te worden uitbetaald en een financiële compensatie voor vakantiedagen en mogelijk ADV. Payned payrolling is
verplicht om deze reservering te maken.

Moet ik de heffingskorting bij Payned payrolling laten toepassen?

De loonheffingskorting biedt je een zogenaamde korting op de te betalen loonbelasting. Hierdoor houd je bij de salarisbetaling meer nettoloon over dan wanneer je deze korting niet laat toepassen. De loonheffingskorting mag slechts door één werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast. Aangeraden wordt om de loonheffingskorting toe te laten passen bij de werkgever of uitkerende instantie waar je het hoogste bruto-inkomen van ontvangt. Check ook of je recht hebt op loonheffingskorting.

Neem vrijblijvend contact op

Heb je nog geen antwoord gekregen op al jouw vragen? We leggen payrolling nog graag eens aan je uit. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.