Bij een payroll constructie draag je je medewerkers juridisch over aan een payrollbedrijf, om deze vervolgens exclusief terug te huren. Naast de personeel- en salarisadministratie, neemt het bedrijf ook de werkgeversrisico’s van je over. Zo hou je meer tijd over voor het echte ondenemerschap.

Wat doet een payrollbedrijf bij een payroll constructie en wat doe je zelf?

Bij een payroll constructie neemt een payrollbedrijf het volgende van je er over:

Zelf blijf je verantwoordelijk voor:

Externe afdeling personeelszaken

Bij payrolling kunnen jij en je medewerkers gebruik maken van een externe afdeling personeelszaken. Iets waar wij in gespecialiseerd zijn en jij je liever niet druk om wil maken. Zo heb je dus weer tijd om je te richten op je onderneming.

Toch zit er ook nog veel verschil tussen de diverse payroll constructies. Het grootste verschil zit vaak in de cao die wordt gehanteerd door het betreffende payrollbedrijf.

Wil je meer informatie? Neem contact op

Geheel vrijblijvend natuurlijk

Verschillen in payroll constructies

Uitzendpayroll constructie

Er zijn veel uitzendbureaus die een payroll constructie aanbieden naast de dienstverlening ‘uitzenden’. De cao die een uitzendpayroller toepast, is niet geschikt voor je volledige personeelsbestand, omdat de uitzend cao gericht is op tijdelijk personeel. Deze cao is tevens een stuk minder gunstig dan de meeste branche-cao’s. Dit houdt in dat je personeel er in dat geval op achteruit zou gaan qua arbeidsvoorwaarden. Er zijn natuurlijk veel meer verschillen tussen uitzenden en payrollen.

‘Echte’ payroll constructie

Naar ons idee is uitzenden niet de juiste payroll constructie. Payned volgt de branche cao die voor de onderneming van toepassing is. Zo krijgen alle medewerkers waar ze recht op hebben. Wel zo eerlijk.

 

Meer weten over de payrolling

Wil je meer weten over deze payroll constructie? Of wat payrolling voor jou als ondernemer kan beteken? Vraag gerust eens vrijblijvend een adviesgesprek aan.
Adviesgesprek aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Wat is payrolling

Payrolling verder uitgelegd

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten