Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. De tekst in deze blog is daarom (deels) verouderd.
Gerelateerde blog over dit onderwerp is

https://payned.nl/wet-arbeidsmarkt-in-balans-wab/

Wat is een payroll constructie?

Een payrollconstructie is een constructie waarbij je je medewerkers juridisch overdraagt aan een payrollbedrijf, om deze vervolgens exclusief terug te huren.

Bij een payroll constructie draag je je volledige juridische werkgeverschap over aan het payrollbedrijf. Naast de personeel- en salarisadministratie, neemt het bedrijf ook de werkgeversrisico’s van je over.

 Wat doet een payrollbedrijf en wat doe je zelf?

Een payrollbedrijf neemt het volgende van je over:

Zelf blijf je verantwoordelijk voor:

Bij payrolling kunnen jij en je medewerkers gebruik maken van een externe afdeling personeelszaken. Iets waar wij in gespecialiseerd zijn en jij je liever niet druk om wil maken. Zo heb je dus weer tijd om je te richten op je onderneming.

Toch zit er ook nog veel verschil in payroll constructie en payroll constructie. Het grootste verschil zit in de cao die wordt gehanteerd door het betreffende payrollbedrijf.

Uitzendpayroll

Er zijn veel uitzendbureaus die een payroll constructie aanbieden naast de dienstverlening ‘uitzenden’. De cao die een uitzendpayroller toepast, is niet geschikt voor je volledige personeelsbestand. De uitzend cao is namelijk gericht op tijdelijk personeel. Deze cao is tevens een stuk minder gunstig dan de meeste branche-cao’s. Dit houdt in dat je personeel er in dat geval op achteruit zou gaan qua arbeidsvoorwaarden.

‘Echte’ payroll

Naar ons idee is dit niet de juiste payroll constructie. Payned volgt de branche cao die voor de onderneming van toepassing is. Zo krijgen alle medewerkers waar ze recht op hebben. Wel zo eerlijk.

Wil je meer weten over deze payroll constructie? Vraag gerust eens vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Gerelateerde blogs

_DSF7909
Rolf Tempelman

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan.

Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Bel mij op 0522-746 746 of neem contact op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling