Je hebt sinds kort of al langere tijd personeel in dienst. Positief natuurlijk, want dat houdt in dat de zaken goed gaan. Maar toch komt er veel bij kijken. Wij snappen heel goed dat salarisadministratie ingewikkeld en tijdrovend is. Regel je personeelszaken beter, eenvoudiger en zonder risico. Verloon je medewerker via Payned. Dan weet je zeker dat alles goed geregeld is voor jou en je medewerker. Lees hieronder hoe Payned jou kan helpen. En waarom salarisadministratie uitbesteden een slimme zet is.

Je salaris-administratie uitbesteden

Je kunt ervoor kiezen om je administratie zelf te doen. Maar je kunt ook je salarisadministatie uitbesteden. Bijvoorbeeld aan een payrollbedrijf. Deze verwerkt dan de volledige salarisadministratie voor je. Je geeft eens per periode de gewerkte uren van de medewerker(s) door en het payrollbedrijf zorgt ervoor dat de medewerkers netjes krijgen uitbetaald. Maar wat komt er nou allemaal kijken bij een goede administratie?

 • Zorgdragen juiste arbeidsvoorwaarden
 • Opstellen salarisstroken en jaaropgaven
 • Betaling loonbelasting en afdrachten
Gewoon een adviesgesprek aanvragen

Geheel vrijblijvend en gratis

De voordelen van uitbesteden van salarisadministratie

Juiste arbeidsvoorwaarden

Degene die de salarisadministratie voor jou verzorgt, moet er zorg voor dragen dat de medewerker de juiste arbeidsovereenkomst met daarin het juiste salaris aangeboden krijgt. Ook moet deze eventuele wijzigingen vanuit de cao bewaken en doorvoeren.

Salarisstroken en jaaropgaven

Voor alle medewerkers moeten er salarisstroken en jaaropgaven worden opgesteld. Iedere periode ontvangt de medewerker een salarisstrook. Na de laatste verloning van het jaar, moeten de jaaropgaven opgemaakt en beschikbaar worden gesteld.

Afdrachten en loonbelasting

Heb je de salarisadministratie uitbesteed? Dan is het de verantwoordelijkheid van een salarisadministrateur om te zorgen dat de loonbelastingen en afdrachten correct en op tijd worden betaald. Zo heb jij hier geen omkijken meer naar.

Salarisadministratie uitbesteden aan payrollbedrijf

Besteed je de salarisadministratie uit aan een payrollbedrijf, dan profiteer je van meer zaken. Een payrollbedrijf zorgt namelijk, naast de personeel- en salarisadministratie, ervoor dat de medewerkers een goed pensioen opbouwen en onderhoudt contact met instanties als de Belastingdienst en het UWV.

Het grootste verschil is toch wel dat een payrollbedrijf de arbeidsrechtelijke risico’s van je overneemt. Meer hierover lees je in de blog ‘De risico’s van ondernemerschap; Payned kan je helpen!

Vraag ook eens een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Ondernemer met personeel en dus een salarisadministratie

Als ondernemer met personeel in dienst ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Waar veel ondernemers er in het begin nog voor kiezen om dit zelf te doen, is het een logische stap om dit op enig moment te gaan uitbesteden.

Zelf doen vereist veel vakkennis, want een salarisadministratie is complexe materie. Je moet weten hoe je bruto- en nettoloonberekeningen maakt, jaaropgaven opstelt en een aangifte loonheffingen indient. Bovendien moet je de fiscale en sociale wet- en regelgeving op je duimpje kennen. Een hele opgave, want de regels veranderen voortdurend. De salarisadministratie uitbesteden kan je een veel zorgen en tijd besparen.

Een adviesgesprek aanvragen

Geheel vrijblijvend en gratis

Salarisadministratie uitbesteden aan payrollbedrijf

Maandelijks bijhouden salarisadministratie

Het bijhouden van de salarisadministratie is behalve ingewikkeld ook tijdrovend. Het is een maandelijks terugkerende taak waar je elke keer weer tijd voor moet vrijmaken.

Tijd die je waarschijnlijk liever besteedt aan je core business of aan andere activiteiten die geld opleveren. Genoeg redenen dus om te overwegen je salarisadministratie uit te besteden en door een accountant of gespecialiseerd kantoor te laten verzorgen.

Uitbesteden administratie salaris
Voordelen uitbesteden salarisadministratie
Het grote voordeel van salarisadministratie uitbesteden is dat dit jou gigantisch veel tijd scheelt. Veel ondernemers komen chronisch tijd tekort omdat ze proberen veel taken binnen het bedrijf zelf op te pakken. Jij kunt je beter richten op jouw corebusiness. Hier ligt niet alleen je talent, maar voeg je ook de meeste waarde toe. Wil je bijvoorbeeld groeien met jouw bedrijf? Dan is het zonde als deze groeiambities verwaarloosd worden doordat jij te veel vastzit in de uitvoering.
Neem contact op

Weer met passie je werk doen door uitbesteden van de salarisadministratie

Als ondernemer ben je een bedrijf gestart vanuit passie voor je vak. Het liefst heeft dat je 100% focus. Echter met het succes van je bedrijf komen een hoop extra verantwoordelijkheden. Met payrolling besteed je de volledige werkgeversverantwoordelijkheid uit aan bijvoorbeeld Payned.

Medewerkers die door Payned worden verloond, hebben een arbeidscontract van ons, maar blijven exclusief werken voor jou.

Verschillende vormen van uitbesteden loonadministratie

Uitbesteden van salaris- of loonadministratie kan op verschillende manieren gebeuren, en elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De belangrijkste vormen van uitbesteding van salarisadministratie zijn:

 • Traditionele loondministratie uitbesteden
 • Gebruik van salarissoftware als dienst/service (SaaS)
 • HR-outsourcing
 • Payrolling
Adviesgesprek aanvragen

Ontdek direct de voordelen van payrolling

Loon of salarisadministratie uitbesteden

Traditionele salarisadministratie uitbesteden

Bij traditionele salarisadministratie uitbesteden wordt het volledige proces van salarisverwerking uitbesteed aan een externe dienstverlener. Dit omvat taken zoals loonberekening, belastingafdrachten, pensioenbijdragen, en het genereren van loonstroken.

Voordelen

 • Vermindering van administratieve lasten.
 • Toegang tot gespecialiseerde kennis en expertise.
 • Naleving van wet- en regelgeving wordt gewaarborgd.

Nadelen

 • Minder directe controle over het salarisproces.
 • Afhankelijkheid van de externe dienstverlener.
 • Kosten kunnen hoger zijn dan interne verwerking.

Salarissoftware als Dienst (SaaS)

SaaS-oplossingen voor salarisadministratie bieden software die bedrijven gebruiken om hun eigen salarisadministratie te beheren, maar de software wordt onderhouden en geüpdatet door een externe leverancier.

Voordelen

 • Flexibiliteit en controle blijven bij het bedrijf.
 • Toegang tot geavanceerde tools en functies.
 • Regelmatige updates en ondersteuning door de softwareleverancier.

Nadelen

 • Vereist nog steeds interne personeelsinzet voor de salarisadministratie.
 • Afhankelijkheid van de softwareleverancier voor technische ondersteuning.

HR-outsourcing

Bij HR-outsourcing wordt niet alleen de salarisadministratie, maar ook andere HR-functies zoals werving, training, en personeelsbeheer uitbesteed aan een externe dienstverlener.

Voordelen

 • Alles-in-één oplossing voor alle HR-gerelateerde taken.
 • Vermindering van de interne HR-werkbelasting.
 • Toegang tot een breder scala aan HR-expertise.

Nadelen

 • Minder directe controle over HR-processen.
 • Hogere kosten dan alleen salarisadministratie uitbesteden.
 • Afhankelijkheid van de externe dienstverlener.

Verhouding tot Payrolling

Payrolling is een specifieke vorm van uitbesteden van salarisadministratie, waarbij een payrollbedrijf de formele werkgever wordt van de medewerkers. Het payrollbedrijf neemt alle administratieve en juridische werkgeversverplichtingen over, terwijl het bedrijf zelf de operationele leiding en toezicht op de werknemers behoudt.

Lees meer over de voordelen en nadelen van payrolling

Payrolling is een vorm van het uitbesteden van salarisadministratie. Echter er zijn verschillen. Deze leggen we je nog graag uit. Lees meer over het verschil tussen salarisadministartie en payrolling.

 

Praktijkcase: Ondernemers die van gemak houden en de risico’s uitbesteden

‘Wij zien Payned als een externe afdeling personeelszaken. Wanneer je voor Payned kiest, kun je rekenen op langdurige zekerheid, het is een goed georganiseerd bedrijf’.

Payroll door meubelstofferingsbedrijf

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten