Meestgestelde vragen door werkgevers (Payroll FAQ)

We ontvangen dagelijks vragen van klanten, maar ook ook van geïnteresseerde werkgevers. Vaak zijn dit dezelfde vragen. Wij hebben de negen meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet in. Payroll FAQ noemen wij dat.

Negen meesgestelde vragen over payrollen via Payned
Wat is payrolling?

In het kort is payrolling het juridisch overdragen van je volledige personeelsbestand. Het payrollbedrijf verzorgt de volledige personeel- en salarisadministratie voor je. We leggen je het graag wat uitgebreider uit wat payrolling is. Neem hiervoor vrijblijvend contact op of lees er meer over in ‘Wat is payrolling?

Payrolling; hoe werkt dat?

Payrolling is het uitbesteden van je volledige personeelsbeheer. Het payrollbedrijf neemt de volledige personeel- en salarisadministratie van je over. Daarnaast neemt deze ook alle bijbehorende risico’s over. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekte. Voor meer informatie lees de pagina ‘Wat doet een payroller?’

Wat kost payrolling?

Het payrolltarief komt tot stand door het bruto uurloon van een medewerker te vermenigvuldigen met een factor. In deze factor zijn alle werkgeverslasten opgenomen. Deze factor is verder onder andere afhankelijk van de branche en het aantal uren dat je verloond. Door onze omvang krijgen we de laagste prijs bij verzekeraars en leveranciers. Hierdoor is payrolling laag in kosten. Lees hier meer over de kosten van payrolling.

Voor wie is payrolling?

Payrolling is voor zowel grote als kleine bedrijven. Vanaf 1 medewerker is payrolling al interessant. Je hoeft dan zelf niet alles te regelen. Vaak ligt de grens bij het hebben van een afdeling personeelszaken. Payrolling is dus zeer interessant voor kleinere MKB bedrijven, horeca ondernemingen en bedrijven in de detailhandel die zonder een HR afdeling opereren.  Lees meer over dit onderwerp in het artikel ‘payrolling: iets voor kleine of grote ondernemingen?

Waarom payrolling?

Payrolling zorgt over het algemeen voor meer rust en tijd om te investeren in je onderneming. Iedere ondernemer heeft z’n eigen reden om te kiezen voor payrolling. De 5 belangrijkste redenen hebben we voor je op een rij gezet:

  1. Het uitbesteden van de risico’s
  2. Flexibiliteit in contractvormen
  3. Tijd om te ondernemen
  4. Geen omkijken meer naar wet- en regelgeving
  5. Duidelijk inzicht in de kosten

Lees gerust verder over de voordelen die payrolling te bieden heeft voor jou als ondernemer.

Wanneer payrolling?

Denk aan payrolling wanneer je meer tijd wilt steken in je onderneming, de administratie wilt uitbesteden en de risico’s van het in dienst hebben van personeel wilt beperken. Lees ook de pagina: ‘Wat doet een payroller?

Payrolling; waar op letten?

Er zijn enorm veel payrollbedrijven. Hoe vind je nu het juiste payrollbedrijf en waar moet je op letten? De belangrijkste dingen waar je op moet letten zijn:

  • Is het bedrijf NEN-gecertificeerd, heeft het een verklaring ‘Goed Betalingsgedrag’ en beschikt het over een G-rekening?
  • Past het bedrijf de arbeidsvoorwaarden toe waar jouw medewerker recht op heeft?

Welke cao bij payrolling?

Payned bekijkt welke cao voor jullie bedrijf van toepassing is omdat de cao per branche kan verschillen.

Hoe duur is payrolling?

Het tarief voor payrolling komt tot stand door het bruto uurloon van een medewerker te vermenigvuldigen met een factor. Hierin zijn alle werkgeverslasten opgenomen. De factor is verder afhankelijk van je branche en het aantal gewerkte uren van de medewerkers. Lees voor meer informatie de pagina ‘Wat zijn de kosten van payrolling?’ of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik direct een offerte aanvragen?

Natuurlijk kun je direct een offerte aanvragen. Hiervoor neem je contact met ons of of laat je je gegevens achter. Eventueel gaan we in gesprek zodat we de nodige informatie hebben ontvangen om een scherpe offerte voor je te kunnen samenstellen.

Is payrolling duurder dan een verloning in eigen beheer?

Gemiddeld is payrolling tussen de 2 en de 4% duurder. Maar deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. De kosten verschillen namelijk per branche en per bedrijf. Dit komt doordat de werkgeverslasten en sociale premies per branche verschillen. Ook hebben je eigen afspraken met de verzuimverzekeraar en salarisadministrateur grote invloed op de kostprijs van je personeel.

Vrijblijvend advies gesprek aanvragen

Er zijn vele vragen en vele antwoorden. Toch kan het ons voorstellen dat hiermee niet al je vragen beantwoord zijn. Geeft onze payroll FAQ niet het antwoord op je vragen? Wellicht heb je nog twijfels of weet je niet zeker of payrolling geschikt is voor jou. Neem dan eens contact of vraag een vrijblijvend advies gesprek aan. Ontdek de vele voordelen van payrolling.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Ga voor gemak, flexibiliteit en tijdsbesparing

Payroll FAQ de meestgestelde vragen over payrolling