Meer tijd voor het runnen van je horeca zaak dankzij payroll horeca

Als horecaondernemer houd je je het liefst bezig met je vak. Omdat dat gewoon je passie is! Je wilt je liever niet druk hoeven maken om de personeelsadministratie en alle risico’s die daar bij komen kijken. Payrolling met payroll horeca is de oplossing.

Waarom Payned payrolling voor de horeca?

  • Betaal alleen de gewerkte uren, zonder risico
  • Ook geschikt voor vaste contracten
Vraag vrijblijvend informatie aan

Word je nu klant? Dan ontvang je tot €500 korting op je eerste factuur

Payroll horeca

Payned payroll in de horeca, flexibel maar ook vast

Payned is één van de weinige payrollbedrijven waar je ook je vaste medewerkers op de payroll kunt zetten. En dat, terwijl ze dezelfde rechten en plichten behouden. Dit is voor medewerkers belangrijk. Waarom? Omdat ze er niet op achteruit gaan wat betreft de arbeidsvoorwaarden. Daarnaast behouden ze hun vaste contract.

Voor jou als werkgever ideaal omdat je dan alles op één plek geregeld hebt en alle risico’s uitbesteed.

Payrolling in de horeca

Wat voor contract krijgen mijn medewerkers met payroll horeca?

Nieuwe horeca medewerkers krijgen bij Payned een contract aangeboden voor een half jaar waarin een ‘uitsluitsel loondoorbetalingsverplichting (ULV)’ is opgenomen. Dit betekent dat er geen urenverplichting is opgenomen. Medewerkers met een ULV contract hebben wel recht op alle arbeidsvoorwaarden.

Na dit ULV contract krijgt een medewerker een contract aangeboden voor bepaalde tijd, meestal voor de duur van een jaar. In dit contract worden uren opgenomen. We kunnen medewerkers in totaal 3 contracten in 3 jaar tijd aanbieden. Daarna krijgt de medewerker een vast contract.

Medewerkers die al bij je in dienst zijn en door Payned worden overgenomen, krijgen minimaal hetzelfde contract met minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden aangeboden. Lees meer over de contractvormen in onze blog ‘Wat voor payroll contract krijgt mijn medewerker.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Je zit echt nergens aan vast

Wat kost horeca payrolling?

Door onze omvang krijgen we de laagste prijs bij verzekeraars en leveranciers. Hierdoor is payroll horeca dus laag in kosten.  Wanneer je exact wilt weten wat de verschillen zijn in de kosten van payrolling en verloning in eigen beheer, kunnen we een uitgebreide loonkostenberekening voor je maken. Een loonberekening van Payned is altijd transparant en onderbouwd. Je weet dus waar je aan begint! Meer hierover lees je in ‘Wat zijn de kosten van payrolling?

Payroll horeca samengevat

Payroll horeca is dus een specifiek type arbeidsregeling waarbij een payroll-bedrijf verantwoordelijk is voor het beheer van de salarisadministratie en andere HR-gerelateerde taken voor medewerkers die werken in de horecabranche. Deze regeling wordt vaak gebruikt om de administratieve lasten en de complexiteit van het in dienst hebben van personeel te verminderen voor horecaondernemingen. En er meer tijd overblijft voor het echte ondenemen.

Voor payroll horeca geldt:

  • Werkgever-werknemer-relatie: Formeel gezien is de medewerker in dienst van het payrollbedrijf, niet van het horecabedrijf waarin ze feitelijk werken.
  • Salarisadministratie: Het payrollbedrijf is verantwoordelijk voor het berekenen van salarissen, het inhouden van belastingen en premies, en het uitvoeren van salarisbetalingen aan de medewerkers.
  • Contracten en arbeidsvoorwaarden: Het payrollbedrijf stelt vaak de arbeidsovereenkomsten op en beheert de arbeidsvoorwaarden, hoewel deze vaak gebaseerd zijn op de overeenkomsten die het horecabedrijf met het payrollbedrijf heeft gesloten.
  • Juridische en administratieve verantwoordelijkheid: Het payrollbedrijf draagt de verantwoordelijkheid voor het naleven van arbeidswetgeving, het afdragen van belastingen en sociale premies, en andere HR-gerelateerde verplichtingen.
  • Flexibiliteit: Voor horecabedrijven kan payroll een manier zijn om flexibel met hun personeelsbestand om te gaan, vooral gezien de seizoensgebonden aard van de branche.
  • Kosten en efficiëntie: Hoewel payrollservices bepaalde kosten met zich meebrengen, kunnen ze ook leiden tot administratieve efficiëntie, aangezien het payrollbedrijf veel van de administratieve taken op zich neemt.

Het belangrijkste om te onthouden is dat de exacte details van payroll-regelingen kunnen variëren afhankelijk van de lokale arbeidswetgeving, het specifieke payroll-bedrijf en de overeenkomst tussen het horecabedrijf en het payroll-bedrijf. Kortom het is daarom raadzaam om altijd professioneel advies in te winnen voordat je beslissingen neemt met betrekking tot het gebruik van payrollservices in de horecabranche. Wij geven je graag vrijblijvend advies op het gebied van payrollin gin de horeca.

Vraag vrijblijvend informatie aan over payroll horeca

en krijg een antwoord op al je vragen

Payroll horeca wat betekent dat voor jou