Wat voor payroll contract krijgt mijn medewerker?

Er zijn veel verschillende contracten die je een medewerker kunt aanbieden. Wat voor contract krijgt je medewerker wanneer hij/zij op de payroll komt?

Contracten nieuwe medewerkers

Medewerkers die nieuw in dienst komen bij Payned, kunnen een payroll contract aangeboden krijgen voor een half jaar waarin een ‘uitsluiting loondoorbetalingsverplichting (ULV)’ is opgenomen. Dit betekent dat er geen urenverplichting is opgenomen. Velen vergelijken dit met een 0-urencontract. Echter is dat het niet! Lees hiervoor ook onze blog: ‘Het nul urencontract’.

Medewerkers met een ULV contract hebben wel recht op alle arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan loondoorbetaling bij ziekte. Hierbij wordt gekeken naar wat een medewerker gemiddeld heeft gewerkt in de 13 weken voorafgaand aan de eerste ziektedag.

Medewerkers met een ULV contract bouwen ook gewoon pensioen op.

Vervolg contracten medewerkers

Na dit ULV contract krijgt een medewerker een contract aangeboden voor bepaalde tijd, meestal voor de duur van een jaar.

Hierbij wordt gekeken naar wat een medewerker in het eerste half jaar heeft gewerkt. Op basis daarvan wordt samen met jou als werkgever een bepaald aantal uren bepaald die we de medewerker aanbieden in het contract.

Bij Payned kunnen we medewerkers in totaal 6 contracten in 4 jaar tijd aanbieden. Hierna moet een medewerker een vast contract aangeboden krijgen. Waar veel payrollbedrijven dit niet doen, kan dit wel bij Payned! Lees hiervoor ook de blog ‘Kan ik mijn vaste medewerkers ook payrollen?

Contracten bestaande medewerkers

Medewerkers die al bij je in dienst zijn en door Payned worden overgenomen, krijgen minimaal hetzelfde contract met minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden aangeboden. Medewerkers mogen er nooit op achteruitgaan.

Dit betekent ook dat medewerkers die al een contract hebben voor onbepaalde tijd, dit ook krijgen bij Payned.

Het is dus mogelijk om je volledige personeelsbestand onder te brengen bij Payned, waarbij je er zeker van bent dat je personeel er niet op achteruit gaat. Meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Gerelateerde blogs

_DSF3959
Sander Schaeffer

Sinds begin 2018 ben ik werkzaam als relatiebeheerder bij Payned. Het verzorgen van de gehele personeels- en salarisadministratie is een hele uitdagende taak, maar gelukkig ga ik geen uitdaging uit de weg. Sinds kort ben ik hoofd relatiebeheerder bij Payned. Tezamen met mijn collega’s wordt er voor een soepel proces gezorgd rond de gehele administratie en lossen wij de meest uiteenlopende vraagstukken op. Ik schakel tussen de klanten en de werknemers en bouw ik met beide partijen een duurzame en prettige band op. En juist dat afwisselende contact geeft die extra diepgang in het werk.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling