Functionerings-, beoordelings- en jaargesprekken; vergeet ze niet!

In de drukte van alledag schieten sommige zaken er wel eens bij in. Zeker als het goed gaat met het bedrijf en de medewerkers, wordt er niet altijd aan gedacht om eens met de medewerker te bespreken hoe het op de werkvloer gaat.

Toch is het belangrijk om een aantal keren per jaar met je medewerker een gesprek in te plannen. Er zijn verschillende soorten gesprekken. Maar wat bespreek je nou in welk gesprek?

Functioneringsgesprek

In een functioneringsgesprek bespreek je samen met de medewerker hoe hij/zij functioneert. Jij bespreekt jouw op -en aanmerkingen en de medewerker bespreekt zijn/haar op -en aanmerkingen. Op deze manier communiceer je samen wat er goed gaat en wat er nog beter kan. Een goed functioneringsgesprek motiveert en bevordert de samenwerking. Om je hiermee op weg te helpen heeft Payned een ‘format functioneringsgesprek’ gemaakt.

Beoordelingsgesprek

In een beoordelingsgesprek ga je de medewerker beoordelen. Hierin komen onder andere de gemaakte afspraken uit het functioneringsgesprek naar voren. Een beoordelingsgesprek kan helpen bij het verbeteren van de productiviteit van de medewerker, wat weer ten goede komt van het bedrijf. Ook hier heeft Payned een ‘format beoordelingsgesprek’ voor opgesteld.

Jaargesprek

Naast de functionerings- en beoordelingsgesprekken is het verstandig om tijdig een gesprek met de medewerker in te plannen wanneer het contract ten einde loopt. We noemen dit ook wel een jaargesprek. Tijdens dit gesprek kun je aangeven of het contract wel of niet zal worden verlengd. Tevens bespreek je hoe het afgelopen jaar is verlopen.

Alle bovengenoemde gesprekken dienen schriftelijk te worden vastgelegd. We raden iedere ondernemer aan om Payned een kopie van deze gesprekken te overleggen. Op deze manier houdt Payned altijd een up-to-date dossier van jouw medewerker.

Gerelateerde blogs

Tineke
Tineke Drost

Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam bij Payned als medewerker financiële zaken. Dit houdt in dat ik onder andere zorg draag voor het verwerken van salarissen en facturen en dat dit soepel verloopt. Ik werk veel samen met mijn collega’s van relatiebeheer die de personeel- en salarisadministratie verzorgen van verschillende ondernemers, dat maakt mijn werk erg leuk & veelzijdig.

Voor vragen of afspraken omtrent de financiële zaken kunnen collega’s en ondernemers altijd bij mij terecht.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling