Veel horecaondernemingen hebben er mee te maken. Controles voor de voedselveiligheid binnen je bedrijf. Een ingewikkeld, maar belangrijk proces aangezien de klanten graag willen weten hoe jouw zaak gewaardeerd staat.

Wat is voedselveiligheid?

Voedselveiligheid staat de laatste tijd steeds meer in de belangstelling. Het is niet zo gek, de gevolgen bij een voedselinfectie kunnen groot zijn. Zieke gasten en zelfs overlijden van mensen kunnen het gevolg zijn, zoals vorig jaar in Nederland door salmonella vergiftiging in zalm en dit jaar in Denemarken als gevolg van een listeria-bacterie. Mede door dit soort ervaringen wordt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) steeds actiever in de controle op handhaving van de warenwet. Inspecties van grote formulebedrijven werden al gepubliceerd op internet.

Dit jaar heeft de NVWA een ‘app’ op de markt gebracht voor de kleinere horeca bedrijven, waar de uitslagen van de inspecties van lunchrooms zichtbaar zijn. In één oogopslag is voor de gast duidelijk of de voedselveiligheid van een lunchroom in orde is (groen) of niet (rood). De verwachting is dat ook deze app voor andere horeca locaties uitgebreid zal worden.

Voedselveiligheid in de horeca branche

Voor veel horecaondernemers is voedselveiligheid best een ingewikkeld proces. En dat is logisch, want hoe gaan we in de praktijk nu het beste met de warenwet om? Het gaat niet alleen om hygiëne, maar ook om zaken als registratie, houdbaarheid van producten en codering.

Het is best lastig om in alle hectiek van je onderneming dit proces structureel te borgen of te controleren, zodat het ook werkbaar blijft. Laat staan om alle nieuwe wetgevingen bij te houden. Zoals nu ook de nieuwe allergenen wet, die in december van dit jaar nog van kracht gaat. Wat moet je nu precies doen. En in je verantwoordelijkheid als ondernemer naar je gast, moet je het nu zien als kans of bedreiging?

Hoe kan Sensz u helpen?

Sensz ondersteunt grote en kleine bedrijven bij het proces van voedselveiligheid. Dit doen wij graag op een heldere en kleurrijke manier. Want wij geloven dat voedselveiligheid innovatiever en leuker kan.

Sensz is een onderneming die 10 jaar bestaat en heeft een vast team van professionals. Gedurende het jaar hebben wij, zoals veel bedrijven, ook wel eens te maken met bezettingsuitdagingen. Dit kan komen door: extra capaciteit die acuut nodig is, een vakantie van een vaste medewerker of door ziekte. De wens bij Sensz ontstond om met een grotere, flexibele ‘schil’ van gespecialiseerde mensen ons bedrijf verder uit te bouwen. Maar welk contract bied je dan aan? Een nulurencontract? Een oproepcontract met voorovereenkomst? En welke risico’s loop ik dan precies als werkgever? Door een bevriende ondernemer werd ik getipt over de dienstverlening van Payned. Na een oriënterend gesprek waren mijn vragen snel en inhoudelijk beantwoord. Nu had ik een goede oplossing voor het bouwen van een flexibel team van professionals op een manier zoals wij ook graag werken: to-the-point, professioneel en pragmatisch. Zo kunnen wij verder werken aan de groei van ons bedrijf en ons richten op onze core-business. Want dat doen wij het liefste!

Neem contact op

Mocht uw onderneming veilig voedsel ook belangrijk vinden en heb je behoefte aan een onafhankelijke blik, vóórdat de NVWA op de stoep staat, neem dan gerust eens contact op. We kunnen zelfs streven naar het Waarborg Voedselveiligheid, een keurmerk waarmee je met het behalen hiervan je gasten, medewerkers en de NVWA laat zien dat voedselveiligheid binnen jouw onderneming prioriteit heeft. Het mooie hiervan is dat de deur naar de NVWA op slot gaat, want met het behalen van het Waarborg Voedselveiligheid komt de NVWA het komende jaar niet bij je langs.

Wil je eens persoonlijk van gedachten wisselen over hoe de voedselveiligheid voor jouw bedrijf goed geregeld zou kunnen worden? Neem dan gerust contact met mij op. Bekijk hiervoor de website van Sensz of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 035-6780917.

Gerelateerde blogberichten