Horeca cao

Laten we eerlijk zijn; als ondernemer heb je in deze tijd de behoefte aan flexibiliteit. Veel ondernemers hebben een kleine groep vaste medewerkers en daarbij hebben ze vaak veel part-timers en flexwerkers in dienst. Toch wordt de flexibiliteit in de horeca cao flink beperkt. Gelukkig heeft Payned een oplossing.

Flexibiliteit horeca verleden tijd

Tot en met 2013 kende de horeca cao de mogelijkheid om 6 contracten voor bepaalde tijd te geven in 5 jaar tijd.-35

Helaas is deze flexibiliteit verleden tijd. Vanaf 1 juli 2015 kunnen nog slechts 3 contracten gegeven worden in een tijdsbestek van 2 jaar. Terug naar de wettelijke regeling dus. Een flinke beperking voor de horeca ondernemer die in deze tijd juist flexibiliteit nodig heeft!

Flexibel als het moet, vast wanneer het kan

Payned heeft haar eigen bedrijfscao. Een cao die gebruikelijk is voor alle ondernemers en medewerkers die met ons samenwerken. Met onze cao kun je medewerkers tot 4 jaar lang flexibele contracten geven.

Eerder een vast contract via Payned? Geen probleem. Wij begrijpen dat ondernemers goede medewerkers willen behouden en we begrijpen ook dat medewerkers zekerheid willen.

Hoe zit het met de arbeidsvoorwaarden?

De Paynedcao verwijst voor alle primaire arbeidsvoorwaarden, zoals lonen, toeslagen, verhogingen, vakantiegeld en vakantiedagen naar jullie branche cao (horeca). De primaire arbeidsvoorwaarden vullen we aan met de regelingen uit de Payned-cao. En daar zit het belangrijke voordeel voor de mewerker. Zo krijgen de medewerkers betere loondoorbetaling bij ziekte en een beter pensioen!

Ben jij horeca ondernemer en staat jouw personeel nog niet bij ons op de loonlijst?

Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen zijn daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, dan kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verder!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • Een eigen CAO
  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2019 Payned payrolling