Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. De tekst in deze blog is daarom (deels) verouderd.
Gerelateerde blog over dit onderwerp is

https://payned.nl/wet-arbeidsmarkt-in-balans-wab/

Horeca cao

Laten we eerlijk zijn; als ondernemer heb je in deze tijd de behoefte aan flexibiliteit. Veel ondernemers hebben een kleine groep vaste medewerkers en daarbij hebben ze vaak veel part-timers en flexwerkers in dienst. Toch wordt de flexibiliteit in de horeca cao flink beperkt. Gelukkig heeft Payned een oplossing.

Flexibiliteit horeca verleden tijd

Tot en met 2013 kende de horeca cao de mogelijkheid om 6 contracten voor bepaalde tijd te geven in 5 jaar tijd.-35

Helaas is deze flexibiliteit verleden tijd. Vanaf 1 juli 2015 kunnen nog slechts 3 contracten gegeven worden in een tijdsbestek van 2 jaar. Terug naar de wettelijke regeling dus. Een flinke beperking voor de horeca ondernemer die in deze tijd juist flexibiliteit nodig heeft!

Hoe zit het met de arbeidsvoorwaarden?

De Paynedcao verwijst voor alle primaire arbeidsvoorwaarden, zoals lonen, toeslagen, verhogingen, vakantiegeld en vakantiedagen naar jullie branche cao (horeca). De primaire arbeidsvoorwaarden vullen we aan met de regelingen uit de Payned-cao. En daar zit het belangrijke voordeel voor de mewerker. Zo krijgen de medewerkers betere loondoorbetaling bij ziekte en een beter pensioen!

Ben jij horeca ondernemer en staat jouw personeel nog niet bij ons op de loonlijst?

Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde blogs

_DSF7937
Alice Nieuwboer

Met veel plezier verzorg ik samen met mijn collega’s de personeel- en salarisadministratie bij Payned voor ondernemers uit verschillende branches. Het persoonlijke contact met ondernemers en de medewerkers vind ik daarbij erg belangrijk.

Naast mijn werkzaamheden als relatiebeheerder houd ik me ook bezig op gebied van arbeidsrecht en ben ik me aan het verdiepen in de privacywetgeving. Graag help ik eenieder met lastige vraagstukken en dompel ik me onder in de wet- en regelgeving.

Mocht je vragen hebben, lastig of eenvoudig, neem dan gerust contact met mij op.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling