Payned cao of branche cao?

Vaak krijgen we van ondernemers en medewerkers de vraag welke cao voor hen van toepassing is. Als je bedrijf overstapt naar Payned is de Payned cao van toepassing. Maar val je dan niet meer onder de cao die voor jullie branche van toepassing is?

Payned cao én branche cao

Beide cao’s zijn van toepassing als je bij Payned op de payroll staat. De cao die van toepassing is voor jullie bedrijf, blijft gelden. Echter wordt de cao van Payned hier als het ware aan toegevoegd.welke cao

Paraplu cao

De Payned cao hangt als een soort paraplu cao over de cao die voor jullie bedrijf van toepassing is. Alle primaire arbeidsvoorwaarden worden gehanteerd vanuit jullie branche cao. Met de primaire arbeidsvoorwaarden bedoelen we de beloning en toeslagen, maar ook het vakantiegeld en de vakantiedagen.

De secundaire arbeidsvoorwaarden worden toegepast vanuit de Payned cao. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het pensioen.

Weinig tot geen verandering

Dit betekent dus dat er voor jou als werknemer weinig verandert. Alle primaire voorwaarden die opgenomen zijn in jullie cao, zullen wij ook hanteren. Alle rechten en plichten die je bij je huidige werkgever hebt opgebouwd, behoud je. Wanneer je nu een vast contract hebt, krijg je deze bij Payned ook.

Daarom is onze bedrijfs-cao zo belangrijk voor medewerkers. Deze zorgt ervoor dat medewerkers alle voorwaarden krijgen waar ze recht op hebben. Let op: Veel payrollbedrijven hebben geen eigen bedrijfsao. In veel gevallen ga je er dan op achteruit. Let hier dus goed op!

Graag leggen we je het uit in een persoonlijk gesprek. Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen is daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verder!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • Een eigen CAO
  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2019 Payned payrolling