Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. De tekst in deze blog is daarom (deels) verouderd.
Gerelateerde blog over dit onderwerp is

https://payned.nl/wet-arbeidsmarkt-in-balans-wab/

Wet Werk en Zekerheid; hoe zit het met het aantal contracten?

Door de Wet Werk en Zekerheid is er behoorlijk wat veranderd voor jou als werkgever. Één van deze belangrijke wijziging is het aantal contracten wat je een mededwerker kunt aanbieden. Wat dit betekent als je gaat payrollen, leggen we je graag uit in een vrijblijvend payroll adviesgesprek.

Aantal contracten voor bepaalde tijd (ketenbepaling)

Situatie vóór de WWZ

Het was voorheen mogelijk om een werknemer 3 contracten aan te bieden in een tijdsbestek van 3 jaar. Verlengde je na 3 jaar het contract, dan werd dit 4e jaar een contract voor onbepaalde tijd.

Het gebeurde ook wel eens dat een werknemer na 3 maanden en een dag uit dienst te zijn geweest, opnieuw begon bij dezelfde werkgever en dat dan ook de reeks van tellingen weer opnieuw begon. Dit noemt men dan ook wel de 3-3-3 regel (je kon een werknemer 3 keer een jaar contract in 3 jaar tijd aanbieden en na 3 maanden en een dag uit dienst te zijn geweest verviel het arbeidsverleden).Wet werk en zekerheid

Nieuwe situatie

Door middel van de Wet Werk en Zekerheid is deze 3-3-3 regel per 1 juli 2015 te komen vervallen. Deze regel is naar 3-2-6 gegaan. Als werkgever heeft dan de mogelijkheid om 3 contracten in 2 jaar aan te bieden. Verleng je na het 2e jaar? Dan heeft deze werknemer recht op een contract voor onbepaalde tijd.

Vanaf 1 juli 2015 vervalt het arbeidsverleden van een werknemer nadat hij/zij 6 maanden en één dag uit dienst is geweest. Na deze termijn begint de telling van arbeidscontracten weer opnieuw.

Meer weten? Vraag eens een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Gerelateerde blogs

_DSF3961
Alice Nieuwboer

Als assistent relatiebeheer bij Payned verzorg ik samen met mijn collega’s de  personeel- en salarisadministratie voor verschillende bedrijven. Met veel plezier onderhoud ik persoonlijk contact met ondernemers en hun medewerkers waarbij ik het belangrijk vind een goed advies te geven en duidelijke antwoorden op diverse vraagstukken. Neem gerust eens contact met mij op.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling