Vaak krijgen we als payrollbedrijf de vraag van werkgevers: ‘moet mijn werknemer de loonheffingskorting wel of niet toepassen?’ Dit is een vraag die speelt bij zowel werkgevers als werknemers.

Wat is de loonheffingskorting?

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet over zijn/haar loonbelasting betalen. De loonheffingskorting is een korting die een werknemer krijgt op de belasting die hij/zij betaalt. Deze korting kan toegepast worden bij 1 werkgever. Dit wordt gedaan bij de werkgever waar het meest gewerkt en dus verdient wordt.

Spreek altijd een bruto loon af

Waaruit we nog meer de onwetendheid van het toepassen van de loonheffingskorting merken bij werkgevers, is dat we

vaak te horen krijgen: De medewerker moet netto € 10,- krijgen. Wat dit betekent op het moment dat de medewerker de loonheffingskorting NIET toepast, weten veel werkgevers niet.

We adviseren daarom altijd aan werkgevers om een bruto uurloon af te spreken met de werknemer. In dat geval heeft de loonheffingskorting geen invloed voor jou als werkgever. Wanneer je kiest voor payrolling, adviseren wij je hierin.

Meer over het verschil tussen bruto en netto en de invloed van de loonheffingskorting hierop, lees je in de blog ‘Bruto, netto; wat is het verschil?

Sinds mei 2019 bekleed ik de functie van ‘hoofd relatiebeheer’ bij Payned. Naast de taken die ik als relatiebeheerder blijf doen is mijn hoofdtaak als leidinggevende van de afdeling het creëren van de juiste werkomstandigheden, dus ervoor zorgen dat mijn collega’s hun werk effectief en efficiënt kunnen en vooral blijven doen. Hiervoor heb ik in 2020 een opleiding gevolgd en met succes afgerond. Daarnaast fungeer ik als vraagbaak voor mijn collega’s en ondersteun ik hun waar nodig. Deze werkzaamheden vergen extra tijd en aandacht, maar geven tegelijkertijd ook meer diepgang in dagelijkse werk.

Sander Schaeffer

Hoofd relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten