Loonheffingskorting voor werkgevers

Vaak krijgen we als payrollbedrijf de vraag van werkgevers: ‘moet mijn werknemer de loonheffingskorting wel of niet toepassen?’ Dit is een vraag die speelt bij zowel werkgevers als werknemers.

Wat is de loonheffingskorting?

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet over zijn/haar loonbelasting betalen. De loonheffingskorting is een korting die een werknemer krijgt op de belasting die hij/zij betaalt. Deze korting kan toegepast worden bij 1 werkgever. Dit wordt gedaan bij de werkgever waar het meest gewerkt en dus verdient wordt.

Spreek altijd een bruto loon af

Waaruit we nog meer de onwetendheid van het toepassen van de loonheffingskorting merken bij werkgevers, is dat we

vaak te horen krijgen: De medewerker moet netto € 10,- krijgen. Wat dit betekent op het moment dat de medewerker de loonheffingskorting NIET toepast, weten veel werkgevers niet.

We adviseren daarom altijd aan werkgevers om een bruto uurloon af te spreken met de werknemer. In dat geval heeft de loonheffingskorting geen invloed voor jou als werkgever. Wanneer je kiest voor payrolling, adviseren wij je hierin.

Meer over het verschil tussen bruto en netto en de invloed van de loonheffingskorting hierop, lees je in de blog ‘Bruto, netto; wat is het verschil?

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen is daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verder!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2020 Payned payrolling