Loonheffingskorting voor werkgevers

Vaak krijgen we als payrollbedrijf de vraag van werkgevers: ‘moet mijn werknemer de loonheffingskorting wel of niet toepassen?’ Dit is een vraag die speelt bij zowel werkgevers als werknemers.

Wat is de loonheffingskorting?

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet over zijn/haar loonbelasting betalen. De loonheffingskorting is een korting die een werknemer krijgt op de belasting die hij/zij betaalt. Deze korting kan toegepast worden bij 1 werkgever. Dit wordt gedaan bij de werkgever waar het meest gewerkt en dus verdient wordt.

Spreek altijd een bruto loon af

Waaruit we nog meer de onwetendheid van het toepassen van de loonheffingskorting merken bij werkgevers, is dat we

vaak te horen krijgen: De medewerker moet netto € 10,- krijgen. Wat dit betekent op het moment dat de medewerker de loonheffingskorting NIET toepast, weten veel werkgevers niet.

We adviseren daarom altijd aan werkgevers om een bruto uurloon af te spreken met de werknemer. In dat geval heeft de loonheffingskorting geen invloed voor jou als werkgever. Wanneer je kiest voor payrolling, adviseren wij je hierin.

Meer over het verschil tussen bruto en netto en de invloed van de loonheffingskorting hierop, lees je in de blog ‘Bruto, netto; wat is het verschil?

Gerelateerde blogs

_DSF7984
Sander Bennink

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling