Je salarisadministratie uitbesteden?

Je hebt sinds kort of al langere tijd personeel in dienst. Positief natuurlijk, want dat houdt in dat de zaken goed gaan. Maar toch komt er veel bij kijken. Best een gedoe; die hele salarisadministratie.

Salarisadministratie uitbesteden

Je kunt ervoor kiezen om je salarisadministratie uit te besteden. Bijvoorbeeld aan een payrollbedrijf. Deze verwerkt dan de volledige salarisadministratie voor je. Je geeft eens per periode de gewerkte uren van de medewerker(s) door en het payrollbedrijf zorgt ervoor dat de medewerkers netjes krijgen uitbetaald. Maar wat komt er nou allemaal kijken bij een goede administratie?

Juiste arbeidsvoorwaarden

Degene die de salarisadministratie voor jou verzorgt, moet er zorg voor dragen dat de medewerker de juiste arbeidsovereenkomst met daarin het juiste salaris aangeboden krijgt. Ook moet deze eventuele wijzigingen vanuit de cao bewaken en doorvoeren.

Salarisstroken en jaaropgaven

Voor alle medewerkers moeten er salarisstroken en jaaropgaven worden opgesteld. Iedere periode ontvangt de medewerker een salarisstrook. Na de laatste verloning van het jaar, moeten de jaaropgaven opgemaakt en beschikbaar worden gesteld.

Afdrachten

Het is de verantwoordelijkheid van een salarisadministrateur om te zorgen dat de loonbelastingen en afdrachten correct en op tijd worden betaald.

Wat doet een payrollbedrijf nog meer?

Een payrollbedrijf verzorgt, naast de personeel- en salarisadministratie nog meer. Deze zorgt ervoor dat de medewerkers een goed pensioen opbouwen en onderhoudt contact met instanties als de Belastingdienst en het UWV.

Het grootste verschil is toch wel dat een payrollbedrijf de arbeidsrechtelijke risico’s van je overneemt. Meer hierover lees je in de blog ‘De risico’s van ondernemerschap; Payned kan je helpen!

Vraag ook eens een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Gerelateerde blogs

_DSF7984
Sander Bennink

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling