Een veel voorkomend missverstand is dat de payroller een medewerker benadeeld wordt, maar dit is niet het geval. Een medewerker mag er niet op achteruit gaan qua arbeidsvoorwaarden.

WAB

Sinds 1 januari 2020 is de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) ingegaan. Sinds de WAB hebben payrollmedewerkers een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. Tevens krijgen oproepkrachten meer zekerheid m.b.t. werk en inkomen. Oproepkrachten moeten minstens 4 dagen van tevoren worden opgeroepen door de werkgever. Ook houden oproepkrachten recht op loon als het werk wordt afgezegd. De termijn van 4 dagen kan bij cao worden verkort tot 1 dag.

Wat zijn arbeidsvoorwaarden?

Arbeidsvoorwaarden zijn de voorwaarden waarop de medewerker aan het werk gaat. De bekende arbeidsvoorwaarden zijn arbeidsduur, salaris en vakantiedagen.

Je spreekt deze voorwaarden af met jouw medewerker en laat deze vastleggen in een arbeidsovereenkomst. Als er een cao van toepassing is, dan staan er ook arbeidsvoorwaarden in de cao.

Voor een aantal arbeidsvoorwaarden is een minimum voorgeschreven in de wet. Je mag niet minder verdienen dan het wettelijk minimumloon. Of minder vakantiedagen krijgen dan het aantal dat in de wet staat.

Rechten

Helaas gebeurt het wel dat medewerkers er bij een payrollbedrijf op achteruit gaan.

Logisch dus ook dat medewerkers een onjuist beeld krijgen bij payrolling. Bij Payned krijg je wel de juiste arbeidsvoorwaarden als medewerker. Dit is ook de reden dat we bij het overgaan naar payrolling vaak een personeelspresentatie plannen waarin de medewerkers meer informatie krijgen over payrolling bij Payned.

Een nieuwe medewerker
Een nieuwe medewerker krijgt meteen goede arbeidsvoorwaarden. Uiteraard houden we de cao aan die voor jouw onderneming van toepassing is. De arbeidsvoorwaarden hieruit worden overgenomen. Bij Payned weet je dus zeker dat je altijd de juiste arbeidsvoorwaarden krijgt.
Neem contact op

Secundaire arbeidsvoorwaarden

In de diverse cao’s staan ook diverse secundaire arbeidsvoorwaarden beschreven.

In de secundaire arbeidsvoorwaarden worden extra afspraken vastgelegd met je medewerker maakt over bijvoorbeeld een 13e maand, extra beloningen, personeels­verzekeringen, auto van de zaak etc.

Wel de lusten, maar niet de lasten? Verloon je medewerker via Payned. Dan weet je zeker dat alles goed geregeld is voor jouw medewerkers.

Wil je meer informatie hierover of weten wat Payned payrolling voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Sinds mei 2019 bekleed ik de functie van ‘hoofd relatiebeheer’ bij Payned. Naast de taken die ik als relatiebeheerder blijf doen is mijn hoofdtaak als leidinggevende van de afdeling het creëren van de juiste werkomstandigheden, dus ervoor zorgen dat mijn collega’s hun werk effectief en efficiënt kunnen en vooral blijven doen. Hiervoor heb ik in 2020 een opleiding gevolgd en met succes afgerond. Daarnaast fungeer ik als vraagbaak voor mijn collega’s en ondersteun ik hun waar nodig. Deze werkzaamheden vergen extra tijd en aandacht, maar geven tegelijkertijd ook meer diepgang in dagelijkse werk.

Sander Schaeffer

Hoofd relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten