Boekhouders, wat regelen ze en wat regelt Payned?

”Mijn boekhouder regelt mijn hele administratie; dan is payrolling toch helemaal niet interessant voor mij?”.  Een veel gehoord argument van ondernemers wanneer we vragen of ze zich al eens verdiept hebben in payrolling. Veel ondernemers vergelijken hun boekhouder met payrolling. Maar dat is niet terecht. Een boekhouder doet veel meer dan alleen de loonadministratie, maar Payned doet veel meer met betrekking tot je personeel.

Wie regelt wat?

Het kan inderdaad zo zijn dat je boekhouder de personeelsadministratie regelt. Maar waarschijnlijk verzorgt deze ook andere zaken voor je. Een boekhouder boekt en verwerkt financiële gegevens. Vaak verzorgt hij het debiteurenbeheer, de crediteurenbetalingen en verwerkt uw belastingaangiftes. Jij levert de gegevens aan en hij stelt het samen.

Wat zijn de verschillen?

De boekhouder doet de personeelsadministratie er vaak gewoon bij. Dit is niet zijn core business. De personeelsgegevens die je doorgeeft worden verwerkt. Maar alles daaromheen moet je zelf regelen. Denk hierbij aan:

Overname arbeidsrechtelijke risico’s

Maar wat nog veel belangrijker is; waar Payned dat wel doet, neemt de boekhouder niet jouw arbeidsrechtelijke risico’s over (bij ziekte, ontslag, etc. van de medewerker). Zie hiervoor ook de blog ‘De risico’s van ondernemerschap; Payned kan je helpen.

Payrolling en je boekhouder zijn dus twee totaal verschillende dingen. Wanneer je je personeelsbeheer uitbesteed aan Payned, hoef je absoluut geen afscheid te nemen van je boekhouder. Deze blijft gewoon verantwoordelijk voor de overige financiële administratie. Zo kan iedereen doen waar hij/zij goed in is!

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen is daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verde

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • Een eigen CAO
  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs
  • Justitie erkend

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2018 Payned payrolling