Boekhouder, wat regelt hij en wat regelt Payned?

”Mijn boekhouder regelt mijn hele administratie; dan is payrolling toch helemaal niet interessant voor mij?”.  Een veel gehoord argument van ondernemers wanneer we vragen of ze zich al eens verdiept hebben in payrolling. Veel ondernemers vergelijken hun boekhouder met payrolling. Maar dat is niet terecht. Een boekhouder doet veel meer dan alleen de loonadministratie, maar Payned doet veel meer met betrekking tot je personeel.

Wie regelt wat?

Het kan inderdaad zo zijn dat je boekhouder de personeelsadministratie regelt. Maar waarschijnlijk verzorgt deze ook andere zaken voor je. Hij boekt en verwerkt financiële gegevens. Veelal verzorgt hij het debiteurenbeheer, de crediteurenbetalingen en verwerkt je aangiftes. Jij levert de gegevens aan en hij stelt deze samen.

Wat zijn de verschillen met een boekhouder?

De boekhouder doet de personeelsadministratie er meestal gewoon bij. Dit is namelijk niet zijn core business. De personeelsgegevens die je doorgeeft worden verwerkt. Maar alles daaromheen moet je vaak zelf regelen. Denk hierbij aan:

Overname arbeidsrechtelijke risico’s

Maar wat nog veel belangrijker is; de boekhouder neemt je arbeidsrechtelijke risico’s niet over (bij ziekte, ontslag, etc. van de medewerker) in tegenstelling tot Payned. Zie hiervoor ook de blog ‘De risico’s van ondernemerschap; Payned kan je helpen.

Het zijn dus twee totaal verschillende dingen. Wanneer je je personeelsbeheer uitbesteed aan Payned, hoef je absoluut geen afscheid te nemen van je boekhouder. Deze blijft gewoon verantwoordelijk voor de overige financiële administratie. Zo kan iedereen doen waar hij/zij goed in is!

Gerelateerde blogs

_DSF7909
Rolf Tempelman

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan.

Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Bel mij op 0522-746 746 of neem contact op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling