Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. De tekst in deze blog is daarom (deels) verouderd.
Gerelateerde blog over dit onderwerp is

https://payned.nl/wet-arbeidsmarkt-in-balans-wab/

Vakantiegeld in mei; extra hoge personeelskosten voor jou als werkgever

Voor medewerkers is de maand mei een fijne maand; in de meeste gevallen wordt hun vakantiegeld dan uitbetaald. Een leuk extraatje. Maar als werkgever zou je deze maand liever aan je voorbij laten gaan. Het is een enorme uitschieter in de personeelskosten. Je probeert dit natuurlijk ieder jaar netjes te reserveren, maar wat als het nou ook anders kan?

Iedere maand dezelfde personeelskosten

Wanneer je gebruik maakt van payrolling, heb je iedere maand dezelfde personeelskosten. Je betaald per gewerkt uur van de medewerker. In dit tarief zitten alle kosten verwerkt. Dat betekent dat wanneer de medewerker ziek is, met vakantie gaat, naar de huisarts moet of zijn/haar vakantiegeld opvraagt, jij hier geen factuur meer van ontvangt. Hiermee heb je afgerekend in het gewerkte uur van de medewerker.

De uren dat de medewerker niet werkt, maar wel betaald moeten worden noemen we improductiviteit. Deze uren is de medewerker niet productief maar tellen wel mee in de personeelskosten. Doordat je bij Payned al met deze improductiviteit afrekent in het gewerkte uur van de medewerker, zijn je personeelskosten iedere maand gelijk. Geen piek dus in de maand mei!

improductiviteit

Op de afbeelding zie je het verschil in verloop van personeelskosten. De groene lijn schetst de situatie wanneer je zelf je medewerkers verloond en de oranje lijn laat zien hoe dit is bij payrolling.

Voordeel voor je medewerkers: 2 keer per jaar vakantiegeld!

Bij Payned reserveren we netjes het vakantiegeld voor je medewerkers en daarnaast hebben ze een extra voordeel; ze kunnen dit twee keer per jaar op een gewenst moment bij ons opvragen.

Ideaal vinden onze medewerkers dit. We zien dat medewerkers die naast hun zomervakantie ook op wintersport gaan, hier veel gebruik van maken. Maar ook medewerkers die in het hoogseizoen moeten werken, vinden het heel prettig dat ze hierna hun vakantiegeld nog kunnen opvragen. Anders is het vaak alweer uitgegeven voor ze op vakantie gaan.

Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Gerelateerde blogs

_DSF3959
Sander Schaeffer

Sinds begin 2018 ben ik werkzaam als relatiebeheerder bij Payned. Het verzorgen van de gehele personeels- en salarisadministratie is een hele uitdagende taak, maar gelukkig ga ik geen uitdaging uit de weg. Sinds kort ben ik hoofd relatiebeheerder bij Payned. Tezamen met mijn collega’s wordt er voor een soepel proces gezorgd rond de gehele administratie en lossen wij de meest uiteenlopende vraagstukken op. Ik schakel tussen de klanten en de werknemers en bouw ik met beide partijen een duurzame en prettige band op. En juist dat afwisselende contact geeft die extra diepgang in het werk.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling