Van afdrachtvermindering naar subsidieregeling praktijkleren

Bedrijven die een leerwerkplek aanbieden ontvangen op dit moment afdrachtvermindering onderwijs. Deze afdrachtvermindering is per 1 januari 2014 vervangen door de Subsidieregeling Praktijkleren.

praktijklerenDe huidige afdrachtvermindering geldt voor verschillende vormen onderwijs. Aan de hand van deze regeling betaalt u als werkgever minder loonbelasting en premie volksverzekeringen.

Waarom deze wijziging?

“Onder de huidige regeling moet de werkgever (in uw geval Payned) met behulp van bewijsstukken kunnen aantonen dat er gebruik wordt gemaakt van de afdrachtvermindering onderwijs. Vervolgens wordt er pas bij een eventuele belastingcontrole duidelijk of de afdrachtvermindering terecht is toegepast. De regeling werd onbeheersbaar en oncontroleerbaar. Dit heeft geleid tot toenemend oneigenlijk gebruik”, aldus de Belastingdienst.

Met de nieuwe regeling zal de werkgever (in uw geval met behulp van Payned) vooraf een aanvraag moeten indienen bij Agentschap NL die beoordeeld zal worden aan de hand van de gestelde voorwaarden. Pas na goedkeuring kan er subsidie worden toegekend.

Doel subsidieregeling

De Subsidieregeling Praktijkleren moet werkgevers stimuleren praktijkleerplaatsen aan te bieden. De subsidie is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student.

Hoogte subsidie

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het aantal subsidieaanvragen die worden ingediend. Het beschikbare bedrag zal vervolgens per sector verdeeld worden door het aantal plaatsen. Het bedrag bedraagt maximaal €2700,- per student.

Komt u in aanmerking voor deze subsidieregeling?

Voor de volgende groepen kunt u als bedrijf voor een subsidie in aanmerking komen:

  • MBO-leerlingen die een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) volgen;
  • Studenten die een hbo-opleiding volgen in de techniek (inclusief landbouw en natuurlijke omgeving), bestaande uit een combinatie van leren en werken;
  • Werknemers die tijdelijk bij een universiteit of onderzoeksinstituut worden aangesteld om zich te bekwamen tot wetenschappelijk onderzoeker of technologisch ontwerper;
  • Werknemers die promotieonderzoek doen op grond van een overeenkomst tussen een werkgever en een universiteit (promovendi).

Om te weten of u in aanmerking komt voor deze regeling of voor verdere vragen kunt u altijd contact opnemen met uw relatiebeheerder.

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen zijn daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, dan kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verder!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2020 Payned payrolling