Starten met payrolling; wat moet ik allemaal regelen?

Het is zover. Na veel wikken en wegen heb je besloten om te gaan starten met payrolling. Tot op heden heb je altijd zelf je medewerkers in dienst gehad. Wat moet je allemaal regelen om je eigen administratie af te kunnen sluiten, welke diensten die je inkoopt moet je allemaal opzeggen of beëindigen?

-27Wat moet je allemaal regelen als je gaat starten met payrolling?

Wanneer je gaat starten met payrolling moet je een aantal dingen regelen. Je kan je boekhouder, accountant of je salarisadministratie stopzetten. Ook de kosten hiervoor stoppen dan. Hij of zij kan er ook voor zorgen dat de medewerkers hun reserveringen (vakantiegeld en vakantiedagen) krijgen uitbetaald. Dit gebeurt tegelijk met de laatste uitbetaling of hierop aansluitend. Je personeel wordt “uit dienst” gemeld en je gaat verder als bedrijf zonder personeel.

Heb je een verzuimverzekering? Dan dien je ook je verzekeringsmaatschappij in te lichten dat je geen personeel meer in dienst hebt. Normaal gesproken betaal je een percentage van je loonsom als premie. Vanaf de datum dat je gaat payrollen wordt je loonsom nul. De verzekeringsmaatschappij kan de eindrekening opmaken en eventuele incasso’s van voorschotbedragen stopzetten.

Het is gebruikelijk om ook een contract met een arbo-dienst te hebben. Ook deze kan stopgezet worden. Soms hebben ondernemers nog andere personeel gerelateerde verzekeringen, zoals een wga-verzekering of andere secundaire voorwaarden geregeld. Kijk je administratie even na of dat in jouw geval ook zo is en beëindig deze dan.

Wil je meer weten hierover? Vraag een vrijblijvend payroll adviesgesprek aan.

Gerelateerde blogs

_DSF7909
Rolf Tempelman

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan.

Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling