Starten met payroll? Hier let u op!

De voordelen van payrolling zijn groot. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor deze constructie. Maar waar ‘vraag’ is, ontstaat ook ‘aanbod’. Inmiddels zijn er vele payrollers actief op de markt, maar let op: de ene aanbieder is de andere niet.

Vergelijk eerst dingen met elkaar, voor u gaat starten met payrolling

Belangrijke aandachtspunten bij de keuze van uw payrolling partner:

_DSF9195

  • Welke cao hanteert het payrollbedrijf? Is deze alleen geschikt voor tijdelijke-, parttime-, flex- en uitzendkrachten (dus een uitzendcao)? Of is er een eigen cao die geschikt is voor al uw medewerkers?
  • Adviseert de payroll dienstverlener om alle medewerkers over te nemen? Of enkel de parttimers en/of scholieren? Deze vormen namelijk een minder groot risico voor de payroller. Het grootste risico zit bij uw vaste medewerkers.
  • Welke beloningsstructuur wordt er toegepast? Keert de payroller de juiste beloningen en toeslagen uit die horen bij de voor uw organisatie geldende cao?
  • Is de payroll dienstverlener echt zo goedkoop als dat hij zegt? Een lage opslagfactor klinkt mooi, maar uiteindelijk gaat het om het factuurbedrag. Let op eventuele verborgen kosten.

Zomaar enkele aandachtspunten om rekening mee te houden bij uw keuze als u wilt starten met payrolling.

Wist u dat …

De opdrachtgevers van Payned ons waarderen om onze transparantie en betrouwbaarheid? Iets waar we trots op zijn. Meer weten? Lees verder op: Payrolling voor werkgevers. Wilt u starten met payrolling? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Gerelateerde blogs

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2019 Payned payrolling