Ontvang jij een netto kilometervergoeding?

In 2016 waren Nederlanders zo’n 45 minuten per dag onderweg van of naar het werk. De meeste reistijd in heel Europa! Nederlandse werknemers wonen gemiddeld 14 kilometer bij hun werk vandaan. Veel werknemers ontvangen een netto kilometervergoeding. Hoe zit het met het administreren van deze kilometers?

De meeste mensen reizen voor hun werk. Veelal gaat het om het dagelijkse woon-werkverkeer maar ook zakelijke reizen of reizen voor een opleiding -12die je voor het werk volgt vallen hieronder. Afhankelijk van de gemaakte afspraken en de branche waarin je werkt, worden deze reiskosten vergoed.

Woon-Werkverkeer – netto kilometervergoeding

Als medewerker gebruik je vaak een eigen vervoersmiddel voor het reizen van en naar je werk. In overleg tussen de medewerker en ondernemer wordt besloten wel of geen onbelaste reiskostenvergoeding te geven. Eenmalig worden het aantal kilometers en de vergoeding per kilometer vastgesteld. Maximaal mag € 0,19 cent per kilometer onbelast worden vergoed.

Rittenregistratie

Van alle bedrijven die met ons samenwerken, is Payned juridisch werkgever van de medewerkers. Daarom zijn wij verplicht de kilometerregistratie van iedere medewerker te op te slaan in onze administratie als de medewerker deze vergoed wil krijgen. Om de gereden kilometers te verantwoorden, moet de medewerker een sluitende rittenregistratie bijhouden.

Ontvang je een kilometervergoeding, dan moet je iedere periode het aantal kilometers bijhouden waarvoor je een vergoeding ontvangt. Deze rittenregistratie dien jij of de ondernemer waarvoor je werkt, per periode per mail aan ons door te geven.Voor de woon- werkkilometers die de medewerker kan declareren hoeft geen rittenregistratie te worden bijgehouden.

Ben je als medewerker of ondernemer geïnteresseerd in een handig document om de kilometers bij te houden, download deze dan gratis vanaf ‘Inloggen & Support’. Wanneer je zelf de kilometers bijhoudt, let er dan op dat de volgende punten worden benoemd:

  • Datum
  • Begin kilometerstand
  • Adres vertrekpunt
  • Adres aankomst
  • Eind kilometerstand

Gerelateerde blogs

_DSF2083
Heleen Hoeve

Sinds november 2016 ben ik werkzaam als assistent relatiebeheer bij Payned. Met veel plezier neem ik de verantwoordelijkheid over de personeel- en salarisadministratie van verschillende ondernemers. Het zorgen voor de juiste contracten en het adviseren in allerlei vraagstukken komen dagelijks aan bod. Duidelijkheid vind ik erg belangrijk. Bij onduidelijkheden beantwoord ik vragen liever een keer teveel dan te weinig.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • Een eigen CAO
  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs
  • Justitie erkend

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2018 Payned payrolling