Ontvang jij een netto kilometervergoeding?

In 2016 waren Nederlanders zo’n 45 minuten per dag onderweg van of naar het werk. De meeste reistijd in heel Europa! Nederlandse werknemers wonen gemiddeld 14 kilometer bij hun werk vandaan. Veel werknemers ontvangen een netto kilometervergoeding. Maar hoe zit het met het administreren van deze kilometers?

De meeste mensen reizen voor hun werk. Veelal gaat het om het dagelijkse woon-werkverkeer. Maar ook zakelijke reizen of reizen voor een opleiding -12die je voor het werk volgt vallen hieronder. Afhankelijk van de gemaakte afspraken en de branche waarin je werkt, worden deze reiskosten vergoed.

Woon-Werkverkeer – netto kilometervergoeding

Als medewerker gebruik je vaak een eigen vervoersmiddel voor het reizen van en naar je werk. In overleg tussen de medewerker en ondernemer wordt besloten om wel of geen onbelaste reiskostenvergoeding te geven. Eenmalig worden het aantal kilometers en de vergoeding per kilometer vastgesteld. Maximaal mag € 0,19 cent per kilometer onbelast worden vergoed.

Rittenregistratie

Van alle bedrijven die met ons samenwerken, is Payned juridisch werkgever van de medewerkers. Daarom zijn wij verplicht de kilometerregistratie van iedere medewerker te op te slaan in onze administratie. Om de gereden kilometers te verantwoorden, moet de medewerker dus een sluitende rittenregistratie bijhouden.

Ontvang je een kilometervergoeding, dan moet je iedere periode het aantal kilometers bijhouden waarvoor je een vergoeding ontvangt. Deze rittenregistratie moet je iedere periode per mail aan ons doorgeven. Voor de woon- werkkilometers die de medewerker kan declareren hoeft geen rittenregistratie te worden bijgehouden.

Ben je als medewerker of ondernemer geïnteresseerd in een handig document om de kilometers bij te houden, download deze dan gratis vanaf ‘Inloggen & Support’. Wanneer je zelf de kilometers bijhoudt, let er dan op dat de volgende punten worden benoemd:

  • Datum
  • Begin kilometerstand
  • Adres vertrekpunt
  • Adres aankomst
  • Eind kilometerstand

Gerelateerde blogs

_DSF7937
Alice Nieuwboer

Met veel plezier verzorg ik samen met mijn collega’s de personeel- en salarisadministratie bij Payned voor ondernemers uit verschillende branches. Het persoonlijke contact met ondernemers en de medewerkers vind ik daarbij erg belangrijk.

Naast mijn werkzaamheden als relatiebeheerder houd ik me ook bezig op gebied van arbeidsrecht en ben ik me aan het verdiepen in de privacywetgeving. Graag help ik eenieder met lastige vraagstukken en dompel ik me onder in de wet- en regelgeving.

Mocht je vragen hebben, lastig of eenvoudig, neem dan gerust contact met mij op.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2022 Payned payrolling