Welke misverstanden zijn er over payrolling?

De opkomst van payrolling groeit door; steeds meer ondernemers zien de voordelen ervan in. Alleen sinds payrolling bestaat, zijn er ook verschillende misverstanden over payrolling ontstaan.

Payrolling kan niet voor vast personeel

Onze specialisatie is juist complete personeelsbestanden van ondernemers over te nemen. Veel payrollbedrijven doen dit niet omdat ze de risico’s te groot vinden en de arbeidsvoorwaarden van vast personeel te ‘duur’ zou zijn. Payned is volledig ingericht op het verlonen van, ook, het vaste personeel.
Uitleg misverstanden payrolling

Payrolling is onveilig

Payrolling is inderdaad niet helemaal zonder risico’s. Vanuit de Wet Ketenaansprakelijkheid blijf je zelf verantwoordelijk voor de afdracht van belastingen en sociale verzekeringspremies.

Wanneer het payrollbedrijf deze afdrachten niet doet aan de Belastingdienst, loop je het risico dit twee keer te moeten afdragen.

Payned is NEN 4400-1 gecertificeerd. Daarmee is aangetoond dat Payned tijdig haar premies en belastingen afdraagt. Sinds 2012 kun je ook payrollen zonder risico. Hoe dat zit? Lees onze blog.

Payrolling is gelijk aan uitzenden

Als ik aan ondernemers vraag of ze weten wat payrolling is, zeggen veel ondernemers: “Ja, dat is een soort uitzendbureau”. Maar nee, payrollen is wat anders dan uitzenden. Een uitzendbureau is een bedrijf dat werknemers in dienst neemt om die (tijdelijk) elders te laten werken.

Payrolling is het overnemen van je complete personeelsbestand of een deel daarvan. De medewerker is in dienst bij het payrollbureau, maar werkt exclusief voor jou. Uitzendbureaus die aan payrolling doen, maken gebruik van de uitzend cao.

Payrollbedrijven knijpen medewerkers uit

Payrolling staat bekend om haar flexibiliteit en gunstige voorwaarden voor de ondernemer. Maar vaak wordt gezegd dat een medewerker er op achteruit gaat.

Bij Payned vinden wij de medewerker minstens zo belangrijk als de ondernemer.

Alle misverstanden de wereld uit

Indien je nog meer vragen hebt over payrolling, kun je altijd contact met ons opnemen.

Gerelateerde blogs

_DSF8192
Sharona Laurier

Sinds 2019 ben ik management assistent bij Payned payrolling.

Als management assistent ben ik een duizendpoot en probeer ik mijn collega’s zoveel mogelijk te ondersteunen en mee te denken, maar vooral vooruit te denken. Ik richt me onder andere op agendabeheer, voorbereiden van vergaderingen, notuleren en het coördineren en faciliteren van bijeenkomsten.

Voor het plannen van een afspraak, neem gerust contact op 0522 – 746 746.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling