Hoe weet je voor welk payrollbedrijf je moet kiezen en waar let je op? En hoe pak je dat goed aan, lees meer.

Kiezen voor het juiste bedrijf

Het hebben van medewerkers brengt een hoop met zich mee. Denk hierbij aan verlof, werkgeverslasten, pensioenen, verzuim, verzekeringen ga zo maar door. Met het uitbesteden van payroll worden al deze zaken onder handen genomen door Payned.

De payrollkosten berekenen we samen. Dit doen we door een factor af te spreken. Bovendien zie je alles terug op slechts één factuur. Beter, eenvoudiger en zonder risico!

Het is van belang dat het payrollbedrijf geregistreerd is bij Stichting Normering Arbeid waar wordt aangetoond dat het bedrijf voldoet aan de 4400-1 Normering. Payned voldoet hieraan. Meer hierover kun je lezen op de pagina ‘Verklaringen’.

Waar let je op

Het ene payrollbedrijf is het andere niet. Er zit namelijk veel verschil in payroll bedrijven.

De belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste partij. Het is belangrijk om zeker te weten of een bedrijf betrouwbaar is en zeker niet minder belangrijk of het bedrijf ook goed is voor je medewerkers.

Daarnaast wordt na ieder kwartaal een ‘Verklaring van goed betalingsgedrag’ overhandigt. Daarmee wordt aangetoond dat op het moment van afgifte de loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en volksverzekeringen door Payned zijn betaald.

En beschikt het payrollbedrijf over een G-rekening? Door hier gebruik van te maken, ben je beschermt tegen de gevolgen van de Wet Ketenaansprakelijkheid en tegen wanbetalingen aan de Belastingdienst aan de kant van de uitlener. Payned beschikt over een G-rekening. Door hier gebruik van te maken loop je 0% risico.

Misverstanden over payrolling

Alle misverstanden de wereld uit, onderstaand de misverstanden over payrolling:

  • Payrolling is duur; Als je gaat payrollen, dan kost dat inderdaad geld. Maar voor deze vergoeding verklein je het ondernemersrisico en besteed je de volledige personeelsadministratie uit. Onder andere bij arbeidsongeschiktheid en vakantie, wordt je personeel gewoon doorbetaalt maar krijg je geen factuur. Ook de in- en uitdiensttreding van personeel zal door een goede payroll-onderneming volledig geregeld worden. Studenten zijn gemiddeld 2% goedkoper op de payroll en vaste medewerkers zijn 2 tot 3% duurder op de payroll.
  • Payrolling kan niet voor vast personeel; Onze specialisatie is juist complete personeelsbestanden van ondernemers over te nemen. Veel payrollbedrijven doen dit niet omdat ze de risico’s te groot vinden en de arbeidsvoorwaarden van vast personeel te ‘duur’ zou zijn. Payned is volledig ingericht op het verlonen van, ook, voor het vaste personeel.
  • Payrolling is niet veilig; Er zijn jammer genoeg nog ondernemingen die werken met schimmige kostenstructuren en naheffingen. Vraag daarom de payroll-onderneming om je exacte factuurprijs (zonder verrassingen) te berekenen. Goede payroll-ondernemingen zullen hier geen enkel probleem mee hebben. Deze berekenen de factuurprijs op basis van het bruto uurloon maal een opslagfactor. In deze factor zitten al je werkgeverslasten, de administratie, de verloning en de vergoeding voor de payroller verwerkt.
  • Payrolling is gelijk aan uitzenden; Payrolling is het overnemen van je complete personeelsbestand of een deel daarvan. De medewerker is in dienst bij het payrollbureau, maar werkt exclusief voor jou.
  • Payrollbedrijven knijpen medewerkers uit; Vaak wordt gezegd dat een medewerker er op achteruit gaat. Bij Payned vinden wij de medewerker minstens zo belangrijk als de ondernemer.

Wil je meer weten over de verschillende vormen van payrolling? Lees dan meer over welke soorten payroll bedrijven er zijn.

Overstappen

Als je erover nadenkt om over te stappen dan zal dat als volgt lopen. De samenwerkingsovereenkomst wordt in orde gemaakt, vervolgens heeft Payned je bedrijfsgegevens nodig. Zodra je wilt overstappen op payrolling, ontvang je van ons een e-mail met de benodigde gegevens. Zodra we de gegevens hebben ontvangen, worden deze intern bij Payned overgedragen aan je relatiebeheerder. Hij/zij zal vanaf dat moment het aanspreekpunt zijn voor jou en je medewerker(s).

Aan de hand van de gegevens wordt een samenwerkingsovereenkomst opgemaakt.

De overeenkomst kun je digitaal ondertekenen. Geen gedoe meer met de post dus!

Alles wordt beter, eenvoudiger en zonder risico. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze blog, neem dan gerust contact op.

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten