Ik ben ziek. Bij wie meld ik dat nu?

Leuk is het natuurlijk niet wanneer je ziek bent, maar het kan gebeuren. Het kan gaan om een griepje maar er kan ook meer aan de hand zijn. Het is dan goed om te weten wat je moet doen. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Wat moet jij doen?

Het kan voorkomen dat je je niet goed voelt op een dag dat je ingepland staat om te werken. Wanneer je niet in staat bent om je werkzaamheden te verrichten meld je je ziek bij je direct leidinggevende op de werkplek. Daarnaast zal je ook Payned moeten bellen voor 10:00 uur ’s morgens. Payned is jouw juridisch werkgever en moet aan een aantal verplichtingen voldoen wanneer je je ziek meldt. Zo moeten we weten waar je verblijft op het moment dat je je ziek meldt en hoe we je kunnen bereiken. Na jouw ziekmelding melden we ook aan onze Arbodienst dat je ziek bent. Voornamelijk bij langdurige ziektegevallen zal de Arbodienst in actie komen.

Wat gebeurt er nadat ik me ziek heb gemeld?ziek

Allereerst zullen we inventariseren wat de klachten zijn. Naar aanleiding hiervan zullen we kijken wat wij eventueel kunnen doen om je zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. In sommige gevallen kan het ook beter zijn om gelijk de Arbodienst in te schakelen. Zij beschikken over de juiste medische kennis en weten als geen ander hoe bepaalde ziektes het beste te behandelen zijn en hoe je (eventueel geleidelijk aan) je werk weer kunt hervatten.

Nadat je je ziek hebt gemeld zal Payned regelmatig contact met je opnemen. Het is belangrijk om elkaar op de hoogte te houden over de veranderingen in het ziektebeeld of over het herstel. Op deze manier kunnen we signalen opvangen waar we de helpende hand in kunnen bieden. Immers, iedereen is er bij gebaat wanneer je weer lekker aan het werk kan.

Meer informatie?

Meer informatie over je ziekmelding bij Payned lees je in het verzuimprotocol. Dit protocol ontvangt iedere medewerker wanneer hij/zij bij Payned in dienst komt. Het is belangrijk om dit protocol goed door te lezen. Natuurlijk kun je ook altijd even contact opnemen met je vaste contactpersoon binnen Payned of neem rechtstreeks contact op met onze verzuimbegeleider(s).

Telefoonnummer 0522 – 746 746.

Gerelateerde blogs

_DSF8102
Lisanne den Drijver

Sinds februari 2020 ben ik werkzaam als relatiebeheerder en verzuimbegeleider. In deze functie verzorg ik de personeel- en salarisadministratie voor mijn klanten. Daarnaast zorg ik met het team verzuim voor een prettig en soepel verloop van de verschillende verzuimtrajecten. De combinatie van deze taken en het afwisselende contact met zowel werkgevers als werknemers zorgen ervoor dat ik mijn werk met veel plezier doe.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling