Het inschrijven van medewerkers

Voordat we medewerkers kunnen payrollen, moeten ze bij Payned ingeschreven worden. Om medewerkers te kunnen inschrijven, hebben we verschillende documenten nodig. Maar waarom komt het verzamelen van al die documenten toch zo precies?

Payned wordt juridisch werkgever zodra het bedrijf waar jij werkt de personeels- en salarisadministratie gaat uitbesteden aan Payned. Omdat het juridisch en inhoudelijk werkgeverschap bij payrollen niet meer alleen door de ondernemer gedaan wordt, zegt de Nederlandse wet dat, o.a. payrollers, in deze situaties extra zorgvuldig moeten zijn bij het in dienst nemen van personeel.

Waarvoor een kopie ID/paspoort?

Payned moet als juridisch werkgever voldoen aan een aantal plichten wanneer de inlenende partij een nieuwe medewerker in dienst neemt. We hebben de volgende drie verplichtingen:

  • Een Verificatieplicht
  • Een Bewaarplicht
  • Een Zorgplicht

Verificatieplicht

Dit betekent dat Payned bij jouw indiensttreding je identiteitsbewijs of paspoort moet controleren op echtheid en geldigheid.

Bewaarplicht

Dit houdt in dat Payned verplicht is een kopie van jouw identiteitsbewijs of paspoort te maken en dit bij je persoonlijke personeels- en salarisadministratie te bewaren. We moeten aan instanties zoals de Stichting Normering Arbeid en de Belastingdienst kunnen aantonen dat we zorgvuldig gehandeld hebben toen je in dienst trad.

Zorgplicht

Dit betekent dat Payned bij een controle in de gelegenheid moet zijn om aan de identificatieplicht te voldoen. Ook ben je als medewerker verplicht om tijdens het werk een geldig identiteitsbewijs bij je te dragen.

Is jouw werkgever al in gesprek met Payned en wil je meer weten over je inschrijving bij Payned? Neem dan contact met ons op

Gerelateerde blogs

_DSF8137
Sander Schaeffer

Sinds mei 2019 bekleed ik de functie van ‘hoofd relatiebeheer’ bij Payned. Naast de taken die ik als relatiebeheerder blijf doen is mijn hoofdtaak als leidinggevende van de afdeling het creëren van de juiste werkomstandigheden, dus ervoor zorgen dat mijn collega’s hun werk effectief en efficiënt kunnen en vooral blijven doen. Hiervoor heb ik in 2020 een opleiding gevolgd en met succes afgerond. Daarnaast fungeer ik als vraagbaak voor mijn collega’s en ondersteun ik hun waar nodig. Deze werkzaamheden vergen extra tijd en aandacht, maar geven tegelijkertijd ook meer diepgang in dagelijkse werk.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling