”Mijn boekhouder regelt mijn hele administratie; dan is payrolling toch helemaal niet interessant voor mij?”.  Een veel gehoord argument van ondernemers wanneer we vragen of ze zich al eens verdiept hebben in payrolling. Veel ondernemers vergelijken hun boekhouder met payrolling. Maar dat is niet terecht. Een boekhouder doet veel meer dan alleen de loonadministratie, maar Payned doet veel meer met betrekking tot je personeel.

Wie regelt wat?

Het kan inderdaad zo zijn dat je boekhouder de personeelsadministratie regelt. Maar waarschijnlijk verzorgt deze ook andere zaken voor je. Hij boekt en verwerkt financiële gegevens. Veelal verzorgt hij het debiteurenbeheer, de crediteurenbetalingen en verwerkt je aangiftes. Jij levert de gegevens aan en hij stelt deze samen.

Wat zijn de verschillen met een boekhouder?

De boekhouder doet de personeelsadministratie er meestal gewoon bij. Dit is namelijk niet zijn core business. De personeelsgegevens die je doorgeeft worden verwerkt. Maar alles daaromheen moet je vaak zelf regelen. Denk hierbij aan:

Overname arbeidsrechtelijke risico’s

Maar wat nog veel belangrijker is; de boekhouder neemt je arbeidsrechtelijke risico’s niet over (bij ziekte, ontslag, etc. van de medewerker) in tegenstelling tot Payned. Zie hiervoor ook de blog ‘De risico’s van ondernemerschap; Payned kan je helpen.

Het zijn dus twee totaal verschillende dingen. Wanneer je je personeelsbeheer uitbesteed aan Payned, hoef je absoluut geen afscheid te nemen van je boekhouder. Deze blijft gewoon verantwoordelijk voor de overige financiële administratie. Zo kan iedereen doen waar hij/zij goed in is!

Sinds april 2023 spring ik ‘s ochtends op de fiets om naar Payned te gaan.

Hier vervul ik de rol als assistent relatiebeheer. Ik ben begonnen met mijn eigen klantenportefeuille en daar hou ik de personeels-en salarisadministratie van bij. Ook krijgen we overdag veel telefoontjes met uiteenlopende vragen.  Het is interessant om voor de klanten en medewerkers vragen uit te zoeken en opdrachten voor ze uit te mogen voeren. Voor nu al veel afwisselende taken en ik ben benieuwd wat er in de toekomst allemaal nog bij gaat komen. Het is fijn om in dit gezellige team te mogen werken en elke dag leer ik ontzettend veel.

Sanne Kuiper

Relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten