Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. De tekst in deze blog is daarom (deels) verouderd.
Gerelateerde blog over dit onderwerp is

https://payned.nl/wet-arbeidsmarkt-in-balans-wab/

Betekenis payroll bij elk payrollbedrijf anders

Vaak krijgen we de vraag van ondernemers wat payrolling betekent. Payrolling is het juridisch overdragen van je medewerkers aan een payroll dienstverlener om deze vervolgens, exclusief, terug te huren van de payroller. Toch wordt bij veel payrollbedrijven anders gedacht over de betekenis van payrolling. Bij elk payrollbedrijf is payrolling anders.

Naast alle administratieve zaken rondom personeel, draag je bij payrolling het volledige juridische werkgeverschap over aan een payrollbedrijf. Dit betekent dat je naast de administratie ook je werkgeversrisico’s uitbesteed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan loondoorbetaling van ziekte.

Betekenis payroll

De betekenis van payroll is niet bij elk payrollbedrijf gelijk. Dit heeft voornamelijk te maken met de cao die toegepast wordt. In de meeste gevallen worden payrollmedewerkers verloond onder de uitzend cao. Deze cao is vooral gericht op flexibiliteit. In veel gevallen gaan medewerkers er onder de uitzend cao op achteruit. Naar ons inzien is dit niet de bedoeling.

Wil je weten wat de betekenis van payroll is bij Payned? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Ook je vaste medewerkers op de payroll

Wij zien payrolling als het juridisch overdragen van je volledige personeelsbestand. Dit houdt in dat je ook je vaste medewerkers over moet kunnen zetten naar een payrollbedrijf. Dit kan alleen als de medewerkers de arbeidsvoorwaarden behouden waar ze recht op hebben vanuit de branche cao die voor hen van toepassing is.

Eigen bedrijfs-cao Payned

Dit is de reden waarom wij een eigen cao hebben afgesloten. Deze cao verwijst voor alle voorwaarden die te maken hebben met de beloning door naar de cao die van toepassing is voor de branche. Dit zorgt ervoor dat de medewerker altijd minimaal de arbeidsvoorwaarden krijgt waar hij/zij recht op heeft. Het enige wat anders is, is het pensioen dat de medewerker opbouwt.

Let er dus op dat de betekenis van payrolling niet bij ieder payrollbedrijf gelijk gezien wordt. Hier zitten veel verschillen in. Lees hiervoor ook de blog ‘Starten met payroll? Hier let u op!

 

Gerelateerde blogs

_DSF7909
Rolf Tempelman

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan.

Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Bel mij op 0522-746 746 of neem contact op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling