Afscheid loonzakje; zorg voor een goede salarisverwerking!

Je hebt een aantal medewerkers in dienst die allemaal een paar uurtjes per week werken. Nadat de medewerkers gewerkt hebben, betaal je ze contant uit. Net zo gemakkelijk, dan heb je hier meteen mee afgerekend. Al dat gedoe met salarisverwerking..

Sinds 1 januari 2015 mag dit niet meer. Dan moet in ieder geval het salarisgedeelte dat gelijk is aan het wettelijk minimumloon per bank overgemaakt worden. Zorg daarom voor een goede salarisverwerking. Weten hoe Payned dit voor je regelt? Vraag dan eens een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ontduiking WML en schijnconstructies

De regel wordt ingevoerd om daarmee ontduiking van het wettelijk minimumloon en schijnconstructies tegen te gaan. Met het Wetsvoorstel Aanpak Schijnconstructies (WAS), kan een aantal constructies waarmee de regels voor de arbeidsmarkt worden ontweken, worden tegengegaan.

Verrekeningensalaris

Werkgevers mogen geen verrekeningen met het minimumloon toepassen. Het verrekenen van huisvesting of ziektekostenpremies met het minimumloon is een bekende constructie om de regels omtrent salarisverwerking te omzeilen. Echter wordt dit nu wettelijk onmogelijk gemaakt.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Inspectie SZW werkt aan een eerlijk, gezond en veilig werkklimaat. Tijdens onderzoeken stuit de Inspectie SZW regelmatig op overtreding van de cao voorwaarden. In de nieuwe wet krijgt de Inspectie dan ook de bevoegdheid om deze informatie door te geven aan cao-partijen.

Loonstroken zorgen voor eerlijk loon

Om eerlijk loon te kunnen handhaven is een loonstrookje van groot belang. Tijdens een inspectie blijkt soms dat deze niet beschikbaar zijn of totaal niet kloppen. In de WAS wordt vastgelegd waar het loonstrookje aan moet voldoen.

Uw boekhouder zal er blij mee zijn

Voor een boekhouder is het erg lastig om contante netto bedragen terug te rekenen naar een bruto uurloon en naar het bruto werkgeversloon.

Bij Payned snappen we dit. Maar we weten ook dat ondernemers zo min mogelijk gedoe willen. We hebben veel ervaring met de overgang van het ‘netto loonzakje’, naar uitbetaling via de bank.

Kortom; bij Payned weet je zeker dat je medewerkers het juiste salaris op de juiste manier uitbetaald krijgen.

Gerelateerde blogs

_DSF3959
Sander Schaeffer

Sinds begin 2018 ben ik werkzaam als relatiebeheerder bij Payned. Het verzorgen van de gehele personeels- en salarisadministratie is een hele uitdagende taak, maar gelukkig ga ik geen uitdaging uit de weg. Sinds kort ben ik hoofd relatiebeheerder bij Payned. Tezamen met mijn collega’s wordt er voor een soepel proces gezorgd rond de gehele administratie en lossen wij de meest uiteenlopende vraagstukken op. Ik schakel tussen de klanten en de werknemers en bouw ik met beide partijen een duurzame en prettige band op. En juist dat afwisselende contact geeft die extra diepgang in het werk.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling