Leerbedrijven in de sectoren horeca, recreatie en landbouw ontvangen de komende 5 schooljaren een subsidie praktijkleren. Nog interessanter dus om in de komende 5 jaar een BBL’er in dienst te nemen.

Subsidieregeling Praktijleren

Wanneer je een BBL’er in dienst neemt, kom je als ondernemer in aanmerking voor de Subsidieregeling Praktijkleren. Bedrijven in de horeca, recreatie en landbouw die een beroep doen op de subsidie, zullen meer ontvangen. Dit heeft te maken met de Wet Arbeidsmarkt in Balans. In de WAB zijn maatregelen opgenomen die het voor een werkgever aantrekkelijk moeten maken een vast contract te geven. Voor seizoenbedrijven maakt de WAB het juist duurder en ingewikkelder om mensen in dienst te nemen. Op deze manier wordt er een vorm van compensatie aangeboden.

BBL’er

Bedrijven die een BBL’er begeleiden, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling praktijkleren. De overheid wil op die manier ondernemers stimuleren leerwerkplaatsen aan te bieden.

Hoeveel je exact ontvangt, wordt pas vastgesteld als bekend is voor hoeveel BBL’ers de subsidie is aangevraagd.

Meer over het aannemen van een BBL’er en hoe je de subsidie aan kunt vragen, lees je in de blog ‘Een BBL’er aannemen, hoe werkt dat?

Weten wat Payned voor je kan betekenen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

In de functie van relatiebeheerder en financiële zaken heb ik heel veel geleerd bij Payned payrolling. Sinds 2017 heb ik het financiële gedeelte overgedragen aan een collega en ben mij weer meer gaan concentreren op relatiebeheer.

Geesje Tempelman

Relatiebeheer en financiële zaken

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten