Tijdens een proeftijd mag je op elk moment het contract beëindigen. Ook de medewerker heeft dit recht. Als je medewerker tijdens de proefperiode ziek wordt, mag ik hem/haar dan ontslaan?

Ontslag tijdens proeftijd wegens ziekte

Het is wettelijk niet mogelijk om de proeftijd door ziekte te verlengen. Beide partijen moeten het doen met de afgesproken proefperiode.

Tijdens de proeftijd mag arbeidscontract op elk moment en per direct worden beëindigd. Als de medewerker tijdens de proeftijd ziek wordt en je besluit om niet met je medewerker verder te gaan, dan is dat mogelijk.

Toch zijn er uitzonderingssituaties, waarbij het beëindigen van het arbeidscontract onterecht is. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Wanneer jij je niet aan de wettelijke regels houdt rondom het inzetten van een proeftijd.
  • Wanneer je geen ”goed werkgeverschap” hanteert en misbruik maakt van de situatie.
Neem contact op

Wat zijn de regels?

Het is wettelijk vastgelegd in welke gevallen je wel of geen proeftijd mag toepassen. Die regels zijn als volgt:

  • Bij een arbeidscontract van onbepaalde tijd of met de duur van twee jaar of langer mag een werkgever een proeftijd van maximaal 2 maanden hanteren.
  • Bij een arbeidscontract korter dan twee jaar en langer dan zes maanden mag een je een proeftijd van 1 maand toepassen.
  • Een arbeidscontract met de duur van 6 maanden of minder mag er geen proeftijd worden toegepast.

Degene die de proeftijd opzegt dient schriftelijk de reden daarvoor aan te geven als de ander daar om vraagt.

Neem contact op

Voorbeeldsituatie onterecht ontslag

Een voorbeeld van een onterecht ontslag tijdens proeftijd, is wanneer blijkt dat de medewerker zwanger is. Je mag een medewerker niet ontslaan wegens een zwangerschap. Dit zou dus ook niet de reden mogen zijn voor het beëindigen van een proeftijd. Ook wanneer een medewerker via Payned in dienst is, dan gelden bovenstaande regels omtrent ziekte in de proeftijd. Wil je meer informatie hierover, neem dan gerust contact met ons op.

In september 2021 ben ik begonnen als assistent relatiebeheerder. Dit houdt in dat ik de personeel- en salarisadministratie verzorg voor mijn klanten. Vooral de combinatie van het directe contact met mijn klanten en hun medewerker(s) en de administratieve afhandeling spreekt mij in het bijzonder aan. Daarnaast mag ik sinds kort meedraaien op de verzuim afdeling en hoop ik mijn collega’s hierin ondersteuning te kunnen bieden in de toekomst. Het inleven in de situatie van de zieke medewerker en werkgever, en de belangen van de verschillende betrokkenen overzien is erg belangrijk. Doordat geen enkele ziekmelding hetzelfde is blijft de oplossing altijd maatwerk en dat is nou juist wat dit werk zo bijzonder maakt.

Mariska Camdzija

Relatiebeheer en verzuimbegeleiding

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten