Wat kost payrolling op jaarbasis?

Veel ondernemers willen weten wat payrolling kost op jaarbasis. De kosten van payrolling vergelijken ze dan met de kosten van het verlonen in eigen beheer. Meestal wordt hierin een belangrijk punt vergeten; de improductiviteit bij payrolling.

Improductiviteit; wat houdt het in?

De letterlijke betekenis van improductiviteit is ‘weinig of niets voortbrengend’. Bij payrolling houdt dit in dat wanneer een medewerker geen arbeid verricht, je ook geen factuur ontvangt.

Veel ondernemers vergeten dit vaak mee te nemen in hun berekening als ze payrolling overwegen. Er zijn verschillende situaties wanneer de medewerker niet werkt, maar jij (wanneer je geen gebruik maakt van payrolling) wel door moet betalen.

Vakantiedagen

Wanneer een medewerker met vakantie gaat, moet je deze doorbetalen. De medewerker bouwt naast zijn/haar vakantiegeld, vakantiedagen op.

Bij payrolling reserveert Payned 25 vakantiedagen voor de medewerker. Wanneer hij/zij op  vakantie gaat, betalen wij deze dagen uit aan de medewerker. Jij ontvangt hier geen factuur van. Dit is een voorbeeld van improductiviteit. Normaal gesproken zou je moeten betalen als de medewerker met vakantie is, nu heb je geen kosten.kosten payrolling

Feestdagen

Wanneer je bedrijf op een feestdag gesloten is, heeft de medewerker recht op doorbetaling. Bij payrolling heb je op een feestdag geen kosten; Payned betaald de medewerker door op een feestdag.

Ziekte

Bij ziekte moet je de medewerker vaak de eerste 2,4 of 6 weken doorbetalen. Tevens moet je vervanging regelen. Bij Payned zorgen wij ervoor dat je zieke medewerker doorbetaald krijgt. Dit is ons risico.  Tevens hoef je zelf geen arbo-arts in te schakelen. Ook dit regelen wij. Wij sturen je hier geen factuur van.

Bijzonder verlof / Kort verzuim

Wanneer de medewerker een bruiloft heeft, of een andere dag waarvoor hij/zij bijzonder verlof krijgt, geldt hetzelfde als met vakantie; de medewerker is vrij en jij ontvangt voor deze dag geen factuur.\

Ditzelfde geldt voor een tandarts- of doktersbezoek. Hier staat kort verzuim voor.

Op al deze dagen is de medewerker improductief en zou je de medewerker normaalgesproken moeten betalen. Bij payrolling betaal je hier al voor in de afgesproken factuurprijs per gewerkt uur. Wanneer de medewerker dan improductief is, heb je geen extra kosten meer en hoef je niets te reserveren.

Weten wat payrolling voor jou kost op jaarbasis? Vraag eens een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen is daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verder!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • Een eigen CAO
  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2019 Payned payrolling