Wil je je als werkgever meer kunnen concentreren op je kernactiviteiten? En juridische en administratieve verplichtingen met betrekking tot personeel graag uitbesteden? Dan is payrolling zeker het overwegen waard. We leggen je dan ook graag de voordelen van payroll uit en hebben deze voordelen voor jou als werkgever op een rijtje gezet.

Payrolling

Met payrolling besteedt een werkgever het formele werkgeverschap uit aan een payrollbedrijf. Dit betekent dat het payrollbedrijf verantwoordelijk wordt voor taken zoals salarisadministratie, belastingaangiften en het afdragen van sociale premies, terwijl de werkgever de operationele controle en leiding over de werknemers behoudt. Het payrollbedrijf neemt de juridische en administratieve verplichtingen met betrekking tot het personeel over, waardoor de opdrachtgever zich kan concentreren op zijn kernactiviteiten. Payrolling brengt een aantal grote voordelen met zich mee.

De voordelen van payroll

De voordelen van payroll op een rij

Payrolling heeft veel voordelen voor werkgever, maar ook voor de werknemer. In de praktijk merken we dat onderstaande voordelen de belangrijkste beweegredenen zijn om te kiezen voor payrolling.

Deze voordelen van payroll zijn:

  • Gemak
  • Flexibiliteit
  • Beperking van risico’s
  • Overzicht in kosten
  • Ook vaste medewerkers payrollen
Heb je al vragen? Neem dan even contact op

Geheel vrijblijvend natuurlijk

Wat zijn de voordelen van payrolling?

Gemak als het grootste voordeel van payrolling

Eén van de grootste voordelen van payroll is gemak. Je besteedt namelijk de volledige personeel- en salarisadministratie uit waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Eens per periode geef je de uren door en daarmee is alles geregeld. (Wanneer je medewerkers standaard uren hebben, hoef je deze ook niet eens iedere periode door te geven).

Je hoeft je niet meer bezig te houden met de personeelszaken, maar je kunt je volledig focussen op datgene wat je het liefst doet; ondernemen. Dit zorgt voor een behoorlijke tijdsbesparing. Ook ben je in één keer af van alle facturen en aangifteformulieren van instanties als de Belastingdienst, diverse verzekeraars, het UWV, de arbodienst, etc. Gemakkelijker kan niet.

Flexibiliteit van payroll

Met payrolling kun je, net als wanneer je medewerkers zelf in dienst hebt, je medewerkers drie contracten in drie jaar tijd aanbieden.. (Let op: naast je flexibele personeel, neemt Payned ook je vaste medewerkers over. Payroll is dus niet alleen voor flexibiliteit). Heb je als werkgever nieuw personeel nodig? Dan kun je eenvoudig een nieuwe medewerker aannemen. Of ontbindt je de payroll-overeenkomst als je juist afscheid wilt nemen.

Beperken van risico’s

Ook een voordeel van payroll is het beperken van risico voor jou al ondernemer. Bij payrolling worden namelijk je arbeidsrechtelijke risico’s overgenomen. Door je medewerkers op de payroll te zetten, beperk je ondernemersrisico’s. Denk hierbij aan bijvoorbeeld loondoorbetaling bij ziekte van je medewerkers. Dit doorbetalen kan soms jarenlang doorgaan. Daarnaast kunnen er kosten bijkomen van een re-integratie en een Arbo arts. Wanneer je medewerkers op de payroll staan, zijn deze kosten niet voor jou. Het payrollbedrijf betaalt de medewerkers dan volledig door. Dit kan tevens behoorlijk schelen in de kosten.

Ook het verlof van de medewerkers, juridische ondersteuning bij een conflictoplossing en het naleven van juridische verplichtingen vallen hieronder.

De voordelen van payrolling ook voor de bakker

Payrolling biedt overzicht in de kosten

Doordat je bij payrolling per gewerkt uur afrekent met alle kosten van het in dienst hebben van personeel, heb je duidelijk overzicht in je kosten. Dit is erg handig bij het maken van de planning en voor de structuur in je onderneming.

Je ontvangt periodiek één factuur voor de complete personeels- en salariskosten. Geen kosten meer achteraf dus. Dit zorgt voor financieel overzicht en is ideaal voor je personeelsplanning. Een mooi voordeel van payroll dus.

Vraag een adviesgesprek aan

Geheel vrijblijvend en kosteloos

Voordeel van een professioneel payroll-partner in personeelszaken

Naast flexibiliteit, gemak en een beperking van de risico’s voor een ondernemer heeft payrolling natuurlijk meer voordelen. Andere voordelen payroll zijn.

  • Jij en je medewerkers kunnen een beroep doen op een professionele partner die zich heeft gespecialiseerd in personeelsvraagstukken. Je kunt ons zien als een externe afdeling personeelszaken.
  • En, je bent in één keer af van alle facturen en aangifteformulieren van instanties als de Belastingdienst, diverse verzekeraars, het UWV, de arbodienst, etc.

Payrollen van vaste medewerkers

Goed om te weten is dat bij Payned je, als één van de weinige payrollbedrijven, ook je vaste medewerkers op de payroll kunt zetten. Waarom dit zo’n voordeel is van payroll? Zo hoef je niet alsnog voor je vaste medewerkers een loonadministratie op te zetten en besteed je alle risico’s uit; het grootste risico ligt immers bij je vaste medewerkers.

Hulp bij je keuze voor payroll?
Payroll biedt de ondernemer dus een groot aantal voordelen. Zoals meer inzicht in je personeels- en salarisadministratie die een tijdsbesparing en kostenbesparing met zich meebrengen. Maar wil je meer weten over de voordelen van payrolling voor jou als ondernemer? Vraag dan geheel vrijblijvend een advies gesprek aan. Wij leggen je graag uit wat payrolling voor jou kan betekenen.
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen