Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. De tekst in deze blog is daarom (deels) verouderd.
Gerelateerde blog over dit onderwerp is

https://payned.nl/wet-arbeidsmarkt-in-balans-wab/

Kan ik mijn vaste medewerkers ook payrollen?

Vaak horen we het van ondernemers: ‘Payrollen? Oh, dat is niets voor mij, ik heb alleen maar vaste medewerkers in dienst.’ Juist dan kan payrolling heel interessant zijn. Tenminste, bij Payned.

Vaste medewerkers op de payroll bij Payned

Bij heel veel payrollbedrijven kan namelijk geen vast personeel ondergebracht worden. Bij Payned kan dit wel! Het is zelfs ons specialisme. Wij vinden het belangrijk dat je ook de groep waarbij je doorgaans het meeste risico loopt, kan payrollen.

Waarom doen veel payrollbedrijven dit niet?

De meeste payrollbedrijven zijn gelieerd aan de uitzendmarkt. Op hen is dan ook de uitzend-cao van toepassing. De uitzend-cao is gemaakt voor flexibiliteit en niet voor een vast dienstverband. Dit zie je ook terug in de arbeidsvoorwaarden. Vaak zijn deze minder goed dan de branche cao van een ondernemer. Dit is ook de reden waarom veel payrollbedrijven vaste medewerkers niet overnemen.

Het kan ook anders. Bij Payned!Attentie

In 2012 heeft Payned een duidelijke eigen koers bepaald. Als één van de eerste payrollers sloten we een eigen bedrijfs-cao. Minimaal gelijke arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers en tevens zo ingericht dat het overnemen van vaste personeel ook geen probleem is.

Ons hele bedrijf is daarop aangepast. Zo krijgen de medewerkers altijd minimaal de arbeidsvoorwaarden waar ze recht op hebben. In veel gevallen gaan medewerkers er zelfs op vooruit qua arbeidsvoorwaarden.

Klinkt geweldig toch; je grootste ondernemersrisico buiten de deur en de beste arbeidsvoorwaarden voor je medewerkers! Meer weten? Neem dan contact met ons op.

_DSF7984
Sander Bennink

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Gerelateerde blogs

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2022 Payned payrolling