Welke verzekeringen moet ik zelf regelen als ik payroll?

Payrolling is een soort verzekering voor het hebben van personeel. Alle risico’s die het hebben van personeel met zich mee brengt, worden zo afgedekt. Er zijn een paar dingen waar het payrollbedrijf u niet voor kán verzekeren. Deze verzekeringen moet u zelf afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met deze verzekering dekt u schade waar u aansprakelijk voor bent, maar in feite niets aan kunt doen. Dit kan ook schade zijn die door uw medewerkers wordt veroorzaakt. Hoewel de kans op schadeclaims vaak klein is, kan de impact op uw bedrijf erg groot zijn.autoverzekering

Een fout van u of een werknemer kan zomaar duizenden euro’s kosten. Hiervoor kunt u zich verzekeren met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Bedrijfsschadeverzekering

Stel, uw bedrijf brand af. Of er wordt ingebroken. Wie betaalt dan de schade die u daarvan ondervindt? Denk aan uw personeel die thuis zit en aan alle doorlopende lasten zoals huur, rente en afschrijvingen. Hiervoor bestaat een bedrijfsschadeverzekering.

WEGAM/WEGAS-verzekeringen

Het verkeer is nooit veilig, hoe alert uw werknemers ook zijn. U kunt aansprakelijk worden gesteld voor de schade die uw medewerkers tijdens werktijd in het verkeer oplopen. Als het gaat om schade in het verkeer, kunt u geen beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering. Maar op welke verzekeringen kunt u wel een beroep doen?

De WEGAM/WEGAS-verzekering biedt wel dekking in dat geval. De WEGAM verzekering is alleen van toepassing op motorrijtuigen. Voor alle andere gevallen, bijvoorbeeld wanneer de medewerker op de fiets naar het werk komt, is de WEGAS-verzekering van toepassing. Op onze website vindt u een uitgebreide blog over deze verzekeringen.

Gerelateerde blogs

_DSF7909
Rolf Tempelman

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan.

Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Bel mij op 0522-746 746 of neem contact op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling