Payrolling is een soort verzekering voor het hebben van personeel. Alle risico’s die het hebben van personeel met zich mee brengt, worden zo afgedekt. Er zijn een paar dingen waar het payrollbedrijf u niet voor kán verzekeren. Deze verzekeringen moet u zelf afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met deze verzekering dekt u schade waar u aansprakelijk voor bent, maar in feite niets aan kunt doen. Dit kan ook schade zijn die door uw medewerkers wordt veroorzaakt. Hoewel de kans op schadeclaims vaak klein is, kan de impact op uw bedrijf erg groot zijn.

Een fout van u of een werknemer kan zomaar duizenden euro’s kosten. Hiervoor kunt u zich verzekeren met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Bedrijfsschadeverzekering

Stel, uw bedrijf brand af. Of er wordt ingebroken. Wie betaalt dan de schade die u daarvan ondervindt? Denk aan uw personeel die thuis zit en aan alle doorlopende lasten zoals huur, rente en afschrijvingen. Hiervoor bestaat een bedrijfsschadeverzekering.

WEGAM/WEGAS-verzekeringen

Het verkeer is nooit veilig, hoe alert uw werknemers ook zijn. U kunt aansprakelijk worden gesteld voor de schade die uw medewerkers tijdens werktijd in het verkeer oplopen. Als het gaat om schade in het verkeer, kunt u geen beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering. Maar op welke verzekeringen kunt u wel een beroep doen?

De WEGAM/WEGAS-verzekering biedt wel dekking in dat geval. De WEGAM verzekering is alleen van toepassing op motorrijtuigen. Voor alle andere gevallen, bijvoorbeeld wanneer de medewerker op de fiets naar het werk komt, is de WEGAS-verzekering van toepassing. Op onze website vindt u een uitgebreide blog over deze verzekeringen.

Met veel plezier verzorg ik samen met mijn collega’s de personeel- en salarisadministratie bij Payned voor ondernemers uit verschillende branches. Het persoonlijke contact met ondernemers en de medewerkers vind ik daarbij erg belangrijk.

Naast mijn werkzaamheden als relatiebeheerder houd ik me ook bezig op gebied van arbeidsrecht en ben ik me aan het verdiepen in de privacywetgeving. Graag help ik eenieder met lastige vraagstukken en dompel ik me onder in de wet- en regelgeving.

Kortom mocht je vragen hebben, lastig of eenvoudig, neem dan gerust contact met mij op.

Alice Nieuwboer

Relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten