Het is verstandig om je te verzekering voor schade in het verkeer. Medewerkers komen vaak te voet, per fiets, per scooter of met de auto naar het werk. Hoe alert je medewerkers ook zijn, het verkeer is nooit 100% veilig. Vaak neemt een medewerker wel eens een keer de post mee of doen zij een ander klusje voor je bedrijf als ze naar huis gaan of juist naar het werk toe komen.

Aansprakelijk voor schade in het verkeer
Er is dus een risico dat je medewerkers schade oplopen in het verkeer “tijdens werktijd”. Je kunt hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan claims voor letselschade, smartengeld en inkomensschade. Deze kunnen enorm oplopen en een bedrijf hard raken.

WEGAM

Wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor schade in het verkeer, kun je geen beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB). Dit komt doordat de schade met of door motorrijtuigen expliciet is uitgesloten. De WEGAM-verzekering biedt wel dekking, zelfs wanneer de schuld van een ongeval bij de werknemer ligt.

WEGAS

De WEGAM-verzekering is alleen van toepassing op motorrijtuigen. Indien je medewerkers zich op een andere manier in het verkeer voortbewegen, bijvoorbeeld per fiets, dan is een WEGAS-verzekering van toepassing. De WEGAM/WEGAS-verzekering is daarom een uitstekende aanvulling op je AVB en Ongevallen (inzittenden) verzekering.

Ook wanneer je je medewerkers payrollt is het verstandig deze verzekeringen af te sluiten omdat payrollbedrijven deze schades en claims doorgaans uitsluiten.

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op.

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan. Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Rolf Tempelman

Algemeen directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten