We merken dat er veel verwarring is ontstaan over het urenaanbod . Met de in werking treding van de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) is het verplicht om een medewerker met een oproepovereenkomst na 12 maanden een schriftelijk urenaanbod doen.

Wanneer moet je dit aanbod doen en hoe?

Dit aanbod moet worden gedaan in de 13e maand en is minimaal het gemiddelde aantal uren van de afgelopen 12 maanden. Je hebt als werkgever een maand (maand 13) om dit aanbod te doen. Vervolgens heeft de medewerker 1 maand bedenktijd.

De medewerker moet schriftelijk met dit aanbod akkoord gaan of deze weigeren.

Wanneer de medewerker het aanbod weigert en blijft werken als oproepkracht, moet je na 12 maanden opnieuw een urenaanbod doen. Wanneer de medewerker het aanbod accepteert, is hij/zij verplicht om deze uren te komen werken.

Heeft je medewerker op 1 januari 2020 een arbeidsovereenkomst waarbij de urenomvang niet is vastgelegd of waarbij uren wisselend zijn? Zoals een 0-uren contract of een min/max-contract? Dat ben je verplicht om in de 13e maand een uren aanbod te doen. Wil je weten welke contracten onder een oproepcontract vallen? Lees dan ook de blog ‘wat is een oproepkracht volgens de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans)?’

*
Let op! Deze regel is ingegaan vanaf 1 januari en staat los van de einddatum van het arbeidscontract.
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Voorbeeld:

Een medewerker die op 1 januari 2020 halverwege z’n tweede oproep-jaarcontract is, moet dus in de maand januari een urenaanbod krijgen en in juni loopt het contract af.

Sinds april 2023 spring ik ‘s ochtends op de fiets om naar Payned te gaan.

Hier vervul ik de rol als assistent relatiebeheer. Ik ben begonnen met mijn eigen klantenportefeuille en daar hou ik de personeels-en salarisadministratie van bij. Ook krijgen we overdag veel telefoontjes met uiteenlopende vragen.  Het is interessant om voor de klanten en medewerkers vragen uit te zoeken en opdrachten voor ze uit te mogen voeren. Voor nu al veel afwisselende taken en ik ben benieuwd wat er in de toekomst allemaal nog bij gaat komen. Het is fijn om in dit gezellige team te mogen werken en elke dag leer ik ontzettend veel.

Sanne Kuiper

Relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten