Praktijkcase: ‘Flexibiliteit voor mijn ijssalon’

Steeds meer bedrijven ontdekken payrolling en iedere ondernemer heeft zijn eigen reden om het personeelsbeheer over te dragen. In de praktijkcases vertellen ondernemers waarom zij hebben gekozen voor payrolling van Payned. In deze praktijkcase vertellen twee ondernemers met een ijssalon waarom zij zijn gaan payrollen.

Eigenaren ijssalon: ‘We zijn een ijssalon en zijn in het seizoen geopend. De medewerkers komen in maart in dienst en gaan in oktober weer uit dienst. Best een geregel om telkens de medewerkers bij allerlei instanties aan te melden en weer af te melden. En al die facturen.. Denk aan het pensioenfonds, ziektekostenverzekering, Arbo arts, etc.

Gelukkig kan dit veel gemakkelijker. We melden de medewerkers in maart aan bij Payned en geven door op welke datum ze weer uit dienst gaan. Dit wordt dan geregeld. We zien alleen nog maar een factuur van de gewerkte uren’.

Veel seizoenbedrijven maken om deze reden gebruik van payrolling. De medewerkers worden aan het begin van het seizoen ingeschreven bij Payned. Iedere periode worden de gewerkte uren doorgegeven. De ondernemer krijgt een factuur van deze uren en daarmee is alles goed geregeld. Ideaal, want in het hoogseizoen wil je bezig zijn met je vak en niet met de personeelsadministratie!ijsje

Flexibiliteit

Daarnaast is er nog een belangrijke reden in de seizoen branche om te gaan payrollen. Flexibiliteit. Deze is sinds juli 2015 behoorlijk beperkt. Als je een medewerker zelf in dienst hebt, kun je hem/haar nog maar 3 contracten in 2 jaar aanbieden. Verleng je na het 2e jaar? Dan heeft deze werknemer recht op een contract voor onbepaalde tijd.

Het arbeidsverleden van de medewerker komt pas te vervallen nadat hij/zij 6 maanden en één dag uit dienst is geweest. Dit is een behoorlijke tijd en het zou zomaar kunnen dat het hoogseizoen langer duurt dan 6 maanden. Het arbeidsverleden van de medewerker loopt dan gewoon door.

Bij Payned geldt de nieuwe regeling van 6 maanden ook, maar door de eigen bedrijfs-cao van Payned, kun je medewerkers tot 4 jaar lang flexibele contracten aanbieden. Dat betekent 2 jaar langer flexibel bij payrolling!

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen is daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verder!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • Een eigen CAO
  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2019 Payned payrolling