De nadelen van payrolling

Er zit een nadeel aan payrolling voor u als werkgever. Vanwege de Wet Ketenaansprakelijkheid blijft u zelf aansprakelijk voor de afdracht van loonbelasting en premies sociale verzekeringen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
Nadelen van Payrolling

Wat betekent dit nadeel van payrolling voor u?

Wanneer de payroller failliet zou gaan loopt u het risico alsnog/opnieuw de premies en belastingen aan het UWV en de Belastingdienst te moeten afdragen, ondanks dat u dat misschien al heeft gedaan aan het payroll bedrijf.

Het is daarom belangrijk een veilige, betrouwbare payroll partner te kiezen die beschikt over het NEN 4400-1 keurmerk. Met dit keurmerk wordt het risico voor u als ondernemer voor 99% weggenomen.

Payrollers met dit keurmerk worden met regelmaat gecontroleerd op premie en belastingafdrachten.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
Wist u dat…
Payned beschikt over zowel de NEN 4400-1 Certificering (via Stichting Normering Arbeid), als ook een ‘verklaring van goed betalingsgedrag’ afgegeven door de Belastingdienst. Dit tackelt het nadeel van payrolling niet, maar maakt het voor uw wel een heel stuk veiliger. Lees meer over de verklaringen die aan Payned zijn verstrekt. Dit is een nadeel aan payrolling, echter kent payrolling gelukkig veel meer voordelen dan nadelen.
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Andere voordelen

  • Je ontvangt periodiek maar één factuur voor de complete personeels- en salariskosten. Dus financieel overzichtelijk en ideaal voor je planning
  • Je bent in  één keer af van alle facturen en aangifteformulieren van instanties als de Belastingdienst, diverse verzekeraars, het UWV, de arbodienst, etc.
  • Je medewerkers kunnen een beroep doen op een professionele partner die zich gespecialiseerd heeft in personeelsvraagstukken
  • Overname vaste contracten

Kortom, meer inzicht in je personeels- en salarisadministratie die een tijdsbesparing en kostenbesparing met zich meebrengen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
Voor- en nadelen van Payrolling