Wat is payrolling?

Het antwoord op de vraag: ”Wat is payrolling?” kan het beste uitgelegd worden als: het juridisch overdragen van uw medewerkers aan een payroll dienstverlener om deze vervolgens – exclusief – (dus alleen door u!) terug te huren van de payroller.

Payrolling gaat verder dan alleen het uitbesteden van de salaris –of loonadministratie. U blijft als ondernemer nog altijd – juridisch gezien – de werkgever.

Met de juridische overdracht draagt u direct de salaris –en personeelsadministratie en de bijbehorende werkgeversrisico’s over en dat lucht op. Zo krijgt u weer tijd om te ondernemen.

Gemak, beperking van de risico’s en meer flexibiliteit die een kosten –en tijdsbesparing met zich meebrengen zijn de belangrijkste redenen van ondernemers om voor payrolling te kiezen.

IMG_1914

In deze rubriek over ‘Wat is payroll’, vertellen we u:

Een persoonlijk advies over payrolling?

Wilt u direct weten wat de kosten, voor –en nadelen zijn van payrolling voor uw specifieke situatie? Bel ons, of maak een afspraak met één van onze adviseurs voor een objectief payroll advies.

Wat doet een payroller?

Een payroll bedrijf ontzorgt. Dit terwijl u ‘baas in eigen huis’ blijft en zich volledig kan richten op de kernactiviteiten van uw onderneming. Ondertussen zorgt de payroller voor de afhandeling van alle juridische –en administratieve zaken rondom de personele aangelegenheden van uw bedrijf.

Wat zijn de voordelen van payrolling?

Het grootste voordeel van payroll is de flexibiliteit en het gemak voor de ondernemer in combinatie met het beperken van het ondernemingsrisico dat payrolling in de praktijk met zich mee brengt.

Wat zijn de nadelen van payrolling?

Vanwege de Wet Ketenaansprakelijkheid blijft u zelf aansprakelijk voor de afdracht van loonbelasting en premies sociale verzekeringen.U loopt het risico alsnog of opnieuw de premies en belastingen te moeten afdragen.

Wat kost payrollen?

Voor het overnemen van de arbeidsrechtelijke/juridische risico’s, en het uitvoeren van de salaris –en personeelsadministratie wordt door het payrollbedrijf een vergoeding berekend.

Starten met payroll? Hier let u op!

De voordelen van payrolling zijn groot. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor deze constructie. Maar waar ‘vraag’ is, ontstaat ook ‘aanbod’. Inmiddels zijn er vele Payrollers actief op de markt, maar let op: de ene aanbieder is de andere niet.

Gerelateerde blogs

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2018 Payned payrolling