Je besluit te gaan overstappen op payrolling, maar dat betekent dat je hele personeelsbestand overgezet moet worden naar Payned. Wat een gedoe! Nee hoor, dit valt reuze mee. Payned helpt je hierbij!

Wat voor gegevens heeft Payned van je nodig voordat je kunt overstappen?

Om de samenwerkingsovereenkomst in orde te maken, heeft Payned je bedrijfsgegevens nodig. Zodra je wilt overstappen op payrolling, ontvang je van ons een e-mail met de benodigde gegevens. Zodra we de gegevens hebben ontvangen, worden deze intern bij Payned overgedragen aan je relatiebeheerder. Hij/zij zal vanaf dat moment het aanspreekpunt zijn voor jou en je personeel.

Aan de hand van de gegevens wordt een samenwerkingsovereenkomst opgemaakt. De overeenkomst kun je digitaal ondertekenen. Geen gedoe meer met de post dus! Kijk; dat scheelt weer een hoop rimpels.

Medewerkers inschrijven

Daarna kunnen de medewerkers worden ingeschreven. Tijdens een personeelsbijeenkomst maken we kennis met de medewerkers en beantwoorden we alle vragen. Hierna kunnen de medewerkers zich digitaal inschrijven. Hier ontvangen ze instructies voor.

Zo hebben wij voldoende informatie om een payroll overeenkomst op te stellen. Ook de medewerker kan de overeenkomst digitaal ondertekenen.

Wat kan allemaal stopgezet en/of afgesloten worden?

  • Ten eerste kan de salarisadministratie stopgezet worden. Ook de kosten hiervan stoppen dan. Bij de laatste verloning kan het opgebouwde vakantiegeld en de vakantiedagen van de medewerkers worden uitbetaald. De medewerkers gaan bij jou ‘uit dienst’ en jij gaat verder als ondernemer ‘zonder personeel’.
  • Je verzuimverzekering kan worden opgezegd.
  • Het contract met je arbo-dienst kan ook stopgezet worden.
  • Het kan zijn dat je nog andere personeel gerelateerde verzekeringen hebt lopen. Overleg even met ons of je deze nog nodig hebt.

Sinds april 2023 spring ik ‘s ochtends op de fiets om naar Payned te gaan.

Hier vervul ik de rol als assistent relatiebeheer. Ik ben begonnen met mijn eigen klantenportefeuille en daar hou ik de personeels-en salarisadministratie van bij. Ook krijgen we overdag veel telefoontjes met uiteenlopende vragen.  Het is interessant om voor de klanten en medewerkers vragen uit te zoeken en opdrachten voor ze uit te mogen voeren. Voor nu al veel afwisselende taken en ik ben benieuwd wat er in de toekomst allemaal nog bij gaat komen. Het is fijn om in dit gezellige team te mogen werken en elke dag leer ik ontzettend veel.

Sanne Kuiper

Relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten