Een oproepovereenkomst onder de WAB; wat houdt het in?

Met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is er een definitie van de oproepovereenkomst in de wet opgenomen.

Onder een oproepovereenkomst wordt verstaan een arbeidsovereenkomst waarin de arbeidsomvang niet is vastgesteld als één aantal uren per tijdvak van ten hoogste één maand, of ten hoogste een jaar wanneer het recht op loon gelijkmatig is verspreid over dat jaar. Van een oproepovereenkomst is tevens sprake wanneer de loondoorbetalingsverplichting is uitgesloten.

Oproeptermijn

Een werkgever is verplicht een oproepkracht minstens vier dagen voor aanvang van de werkzaamheden persoonlijk op te roepen. Deze oproep moet schriftelijk of elektronisch worden gedaan. In het geval een werkgever binnen vier dagen voor aanvang van de werkzaamheden afzegt of de tijden wijzigt van de oproep, heeft de oproepkracht recht op loon over de periode waarvoor hij oorspronkelijk was opgeroepen. Bij cao kan een kortere termijn dan vier dagen worden afgesproken, maar deze termijn mag niet korter dan 24 uur zijn.

Aanbod vaste arbeidsomvang

Nadat de oproepovereenkomst twaalf maanden heeft geduurd, is de werkgever verplicht de oproepkracht.

het een aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang. Deze moet ten minste gelijk zijn aan de gemiddelde arbeidsomvang in de afgelopen twaalf maanden. De oproepkracht heeft vervolgens een maand de tijd om het aanbod te aanvaarden. Weigert hij/zij deze, dan moet de werkgever na twaalf maanden opnieuw een urenaanbod doen.

Wil je meer weten over een oproepovereenkomst of over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) Lees meer in onze blogs of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen is daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verder!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2020 Payned payrolling