Ik ga payrollen, heb ik dan geen personeel meer in dienst?

Als ondernemer heb je misschien al jaren personeel in dienst. Nu je hebt besloten om te gaan payrollen wordt het allemaal gelukkig een stuk eenvoudiger. Maar hoe zit dat nu met je (vaste) personeel?

risico-s-ondernemenschap

Betekent payrollen dat je geen personeel meer in dienst hebt? Dit is één van de vragen die we bij Payned regelmatig tegenkomen. Je stapt over op payrolling dus besteed je het volledige personeelsbeheer (of een deel hiervan) uit aan een bedrijf zoals Payned.

Juridisch werkgever

Payrollen betekent inderdaad dat je zelf geen personeel meer in dienst hebt. De medewerkers komen namelijk (vrijwillig) bij de payroller op de loonlijst te staan en worden op basis van exclusiviteit weer verhuurd aan jouw bedrijf. In juridische taal noemt men dit het ‘uitbesteden van het juridisch werkgeverschap’.

Inhoudelijk werkgever

Alle operationele zaken binnen het bedrijf blijven gewoon jouw verantwoordelijkheid. Precies zoals je dat altijd gewend was. Wil je bijvoorbeeld een medewerker salarisverhoging geven, een contract voor onbepaalde tijd aanbieden of iets wijzigen in de personeelsbezetting, dan kan dat net zoals je altijd gewend was. Alleen nu heb je een team van professionals tot je beschikking die gratis adviseren over alle opties.

Exclusief en dezelfde voorwaarden voor je personeel

Payrolling betekent dat je zelf geen personeel meer in dienst hebt, maar dat je je eigen medewerkers exclusief huurt van Payned. Je medewerkers blijven dus gewoon voor je werken, maar je bent geen juridisch werkgever meer. Het juridisch werkgeverschap wordt overgenomen door Payned.

Payned regelt als juridisch werkgever de onderstaande zaken voor je personeel.

 • Het overnemen van de lopende en nieuwe contracten, zie de blog over contractmogelijkheden bij Payned;
 • Een correcte en tijdige betaling van het loon aan de medewerkers;
 • Het reserveren en uitbetalen van vakantiedagen en vakantiegeld;
 • Stipte naleving van de branche-cao;
 • Een goed renderend pensioen, namelijk de Stipp Plusregeling;
 • Een goed scholingsbudget;
 • Persoonlijke begeleiding bij ziekte door onze arbodienst;
 • Doorbetaling bij ziekte en verlof zonder eigen risico!.

Maar ook:

 • Gratis P&O advies van je vaste relatiebeheerder;
 • Gratis advies van onze jurist arbeidsrecht voor de complexere vragen.

Hierdoor ben je als werkgever af van de financiële en juridische risico’s die te maken hebben met het personeelsbeheer. Wanneer je overstapt op payrolling van Payned nemen wij alle contracten en risico’s over. Hierdoor kun je je volledig concentreren op de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf en heb je geen omkijken meer naar de administratie omtrent het personeel. Kijk, dat geeft weer ruimte om te ondernemen!

Benieuwd wat payrolling gaat kosten of heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde blogs

_DSF9950-HRe
Mariska Camdzija

In september 2021 ben ik begonnen als assistent relatiebeheerder. Dit houdt in dat ik de personeel- en salarisadministratie verzorg voor mijn klanten. Vooral de combinatie van het directe contact met mijn klanten en hun medewerker(s) en de administratieve afhandeling spreekt mij in het bijzonder aan. Daarnaast mag ik sinds kort meedraaien op de verzuim afdeling en hoop ik mijn collega’s hierin ondersteuning te kunnen bieden in de toekomst. Het inleven in de situatie van de zieke medewerker en werkgever, en de belangen van de verschillende betrokkenen overzien is erg belangrijk. Doordat geen enkele ziekmelding hetzelfde is blijft de oplossing altijd maatwerk en dat is nou juist wat dit werk zo bijzonder maakt.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

 • NEN 4400-1 gecertificeerd
 • Heldere payroll tarieven
 • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2022 Payned payrolling