Wanneer je overweegt om te gaan payrollen is het belangrijk om een aantal zaken met elkaar te vergelijken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende payrollbedrijven actief op de markt. Deze checklist helpt je bij het kiezen voor het meest geschikte payrollbedrijf.

Arbeidsvoorwaarden vergelijken

Een payrollbedrijf neemt het gehele (of een gedeelte) personeelsbestand van je over. Het payrollbedrijf is verantwoordelijk voor alle juridische en financiële risico’s met betrekking tot het personeelsbeheer. Het is daarom belangrijk om zeker te weten dat alles op de juiste wijze wordt geregeld.

Onderstaand een aantal vragen die je aan jezelf kunt stellen bij het zoeken naar het juiste payrollbedrijf.

 • Onder welke cao wordt de dienstverlening aangeboden?
 • Heeft de medewerker hetzelfde aantal vrije dagen als in jouw branche gebruikelijk is? (vakantie, ADV, etc.)
 • Kan de medewerker rekenen op een volledige beloning inclusief alle toeslagen zoals in jouw branche gebruikelijk is?
 • Hanteert het payrollbedrijf een goede pensioenregeling?
 • Zijn er overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bijvoorbeeld een collectieve ziektekostenverzekering?

Financiële zekerheid

 • Is het payrollbedrijf NEN 4400-1 gecertificeerd?
 • Heeft het payrollbedrijf een SNA-keurmerk: ingeschreven bij de Stichting Normering Arbeid?
 • Beschikt het payrollbedrijf over een ‘Verklaring goed betalingsgedrag’ van de Belastingdienst?
 • Wordt er aangeboden om gebruik te maken van een G-rekening?
 • Word je erop gewezen dat enkel de combinatie van NEN-certificering en de gebruikmaking van de G-rekening kan leiden tot een volledige vrijwaring vanuit de inlenersaansprakelijkheid?

Kwaliteit dienstverlening

 • Wat is de algemene indruk en hoe staat de organisatie bekend? Zijn er referenties?
 • Is er helderheid over de arbeidsvoorwaarden en de rechtspositie van de medewerker?
 • Wat is de contractduur en de opzegtermijn van de samenwerkingsovereenkomst?
 • Hoe verloopt de urenverwerking? Sommige payrollbedrijven werken met een urenregistratiesysteem, zoals je bij Payned gebruik kunt maken van het Pep-kloksysteem.

Daarnaast zijn de kosten natuurlijk ook van groot belang. De meeste payrollbedrijven werken met een opslagpercentage over het bruto uurloon. Het is belangrijk om na te vragen wat er precies in deze factor verwerkt zit.

Waarom Payned?
Bij Payned payrolling ben je ervan verzekerd dat al deze zaken goed geregeld zijn. Je kunt bovendien alle certificaten vinden onder verklaringen op onze website. Bovendien weet je bij ons precies waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig. Je medewerkers krijgen bij ons minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden als wanneer ze rechtstreeks bij je in dienst zijn. De rechtspositie van je (vaste) medewerkers durven wij te garanderen. Wil je meer informatie over payrolling of hulp bij het vergelijken? Vraag dan eens vrijblijvend adviesgesprek aan.
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan. Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Rolf Tempelman

Algemeen directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten