Blijft je bedrijf gedurende de zomer open en verwacht je meer werk dan buiten vakantietijd? Dan kunnen vakantiekrachten een oplossing zijn om de drukte tijdens de zomer op te vangen.

Wat mag een vakantiekracht doen?

Met vakantiekrachten wordt in de meeste cao’s bedoeld: scholieren en studenten die in de (zomer)vakanties van hun opleiding of studie tijdelijk werk doen, tegen betaling.

Vaak zijn vakantiewerkers minderjarig. Tot en met 12 jaar mogen kinderen niet werken. Vanaf 12 jaar gelden er andere regels als het gaat om arbeidsomstandigheden en werktijden. De leeftijdsgroepen als volgt:

  • Kinderen (13-, 14- en 15-jarigen): voor deze groep gelden wettelijke beperkingen voor zowel toegestane werkzaamheden als werktijden. 13- en 14-jarigen zijn verplicht om naar school te gaan en mogen niet werken. Maar mogen klusjes doen en helpen bij licht, niet-industrieel werk zoals vakken vullen.
  • 15-jarigen zijn ook leerplichtig, maar mogen wel zelfstandig werk doen dat licht en niet-industrieel is, zoals reclamefolders rondbrengen, de avondkrant bezorgen of (hulp)werkzaamheden uitvoeren in de horeca.
  • Jongeren (16- en 17-jarigen): voor deze doelgroep gelden vooral beperkingen met betrekking tot de werktijden, maar verder mogen ze mogen bijna elk soortwerk verrichten, zolang het werk niet gevaarlijk is of schadelijk voor de gezondheid is.
  • Meerderjarige vakantiekrachten (18 jaar en ouder) vallen onder de wettelijke regels voor arbeidsomstandigheden en werktijden die voor alle volwassenen gelden.

 

De Arbeidstijdenwet (ATW) is er om vakantiekrachten te beschermen tegen te lange werkdagen of werken op te late tijdstippen. Lees in onze blog Arbeidstijdenwet’ wat de regels omtrent arbeidstijden voor een medewerker of vakantiekracht zijn.

Neem contact op

Toestemming

Jongeren tot 16 jaar hebben voor het afsluiten van een arbeidsovereenkomst toestemming nodig van hun ouders of voogd. Het is verstandig om ouder/voogd mee te laten tekenen voor het arbeidscontract. Dit om problemen achteraf te voorkomen.

Tevens is Payned als werkgever verplicht om van jouw vakantiekracht (vanaf 14 jaar) zijn/haar identiteit vast te stellen. Dit doen wij door te vragen naar een origineel en geldig identiteitsbewijs

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
Arbeidsovereenkomst afsluiten met een vakantiekracht?
Een vakantiekracht is een medewerker van jouw bedrijf, dus gelden dezelfde voorwaarden. Valt jouw bedrijf of branche onder een cao, dan gelden de voorwaarden van die cao ook voor jouw vakantiekrachten. Omdat een vakantiekracht ook onder het arbeidsrecht valt, is het ook voor de vakantiekracht van belang om een arbeidsovereenkomst op te stellen. Naast het feit dat een vakantiekracht tenminste het minimumloon moet verdienen, hebben zij ook recht op vakantiegeld en vakantiedagen. Wil je meer informatie hierover of weten wat Payned voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.
Neem contact op

Met veel plezier verzorg ik samen met mijn collega’s de personeel- en salarisadministratie bij Payned voor ondernemers uit verschillende branches. Het persoonlijke contact met ondernemers en de medewerkers vind ik daarbij erg belangrijk.

Naast mijn werkzaamheden als relatiebeheerder houd ik me ook bezig op gebied van arbeidsrecht en ben ik me aan het verdiepen in de privacywetgeving. Graag help ik eenieder met lastige vraagstukken en dompel ik me onder in de wet- en regelgeving.

Mocht je vragen hebben, lastig of eenvoudig, neem dan gerust contact met mij op.

Alice Nieuwboer

Relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten