Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. De tekst in deze blog is daarom (deels) verouderd.
Gerelateerde blog over dit onderwerp is

https://payned.nl/wet-arbeidsmarkt-in-balans-wab/

5 voordelen van payrolling

Iedere ondernemer heeft zo z’n eigen redenen om wel/niet te kiezen voor payrolling. Er zijn veel voordelen van payrolling. 5 belangrijke voordelen lichten we hieronder toe.

Gemak

Eén van de voordelen wanneer je kiest voor payrolling, is dat het zorgt voor veel gemak. Je hoeft je niet meer bezig te houden met de personeelszaken, maar je kunt je volledig focussen op datgene wat je het liefst doet; ondernemen! Dit zorgt voor een behoorlijke tijdsbesparing. Ook ben je in één keer af van alle facturen en aangifteformulieren van instanties als de Belastingdienst, diverse verzekeraars, het UWV, de arbodienst, etc.

Beperking van de risico’s

Bij payrolling worden je arbeidsrechtelijke risico’s overgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan loondoorbetaling bij ziekte. Wanneer een medewerker ziek is, moet je deze soms jarenlang doorbetalen. Daarnaast kunnen er kosten bijkomen van een re-integratie en een Arbo arts.

Ook het verlof van de medewerkers, juridische ondersteuning bij een conflictoplossing en het naleven van juridische verplichtingen vallen hieronder.

Flexibiliteit

Wanneer je je medewerkers zelf in dienst hebt, kan je hen 3 contracten in 2 jaar tijd aanbieden. Bij Payned ben je een stuk flexibeler. Je kunt medewerkers bij ons 6 contracten in 4 jaar tijd aanbieden. Dit scheelt behoorlijk. (Let op: naast je flexibele personeel, neemt Payned ook je vaste medewerkers over. Lees de blog ‘Is payrolling alleen voor flexibiliteit?’)

Overzicht kosten

Met payrolling heb je goed overzicht in de kosten. Je ontvangt periodiek één factuur voor de complete personeels- en salariskosten. Geen kosten meer achteraf dus. Dit zorgt voor financieel overzicht en is ideaal voor je personeelsplanning.

Professionele partner personeelszaken

Jij en je medewerkers kunnen een beroep doen op een professionele partner die zich heeft gespecialiseerd in personeelsvraagstukken. Je kunt ons zien als een externe afdeling personeelszaken.

We vertellen je graag meer over onze dienstverlening in een vrijblijvend adviesgesprek.

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen is daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verder!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • Een eigen CAO
  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2020 Payned payrolling