Heb je tijdelijk geen werk? Dan kun je in Nederland gelukkig een WW-uitkering aanvragen bij het UWV. De WW-uitkering is je tijdelijke inkomen als je werkloos bent. Maar nu heb je weer (deels) een baan gevonden, welke invloed heeft dit op je WW-uitkering?

Geen werk?

Wanneer je tijdelijk geen werk hebt, dan kun je 70% van je laatst verdiende loon verhalen bij het UWV. Deze uitkering is geregeld in de Werkloosheidswet (WW). In de periode waarin je een WW-uitkering ontvangt, heb je een aantal plichten. Eén van deze plichten is de sollicitatieplicht. Dit is belangrijk om een nieuwe baan te vinden.

Yes! Een nieuwe baan!

Je hebt met succes gesolliciteerd en kunt weer aan het werk. Super!
Maar hoe gaat het nu verder met je uitkering?

Geef al het werk door

Als je gaat werken terwijl je een WW-uitkering ontvangt, moet je dit altijd doorgeven aan het UWV. Ook als je af en toe een klusje doet. En of dit nu betaald of onbetaald, overdag, ’s avonds of in het weekend is, alles telt als werk.

Het UWV wil weten wat voor werk je doet, voor hoeveel uur en wat je eventuele inkomsten hiervan zijn. Je kunt dit doorgeven door middel van het wijzigingsformulier WW. Aan de hand hiervan kan het UWV bepalen of het soort werk, het aantal gewerkte uren of de inkomsten gevolgen hebben voor je uitkering. Twijfel je over wat je wel en niet moet doorgeven aan het UWV? Neem dan gerust contact met ons op (0522-746 746) of met het UWV (0900-9294).

Wanneer stopt mijn WW?
Als je weer aan het werk gaat, bekijkt het UWV wat dit voor jou betekent en of je nog recht hebt op je huidige WW-uitkering. De inkomsten die je naast je uitkering verdient, worden afgetrokken van je WW-maandloon. Wanneer je inkomsten uit werk meer dan 87,5% van het WW-maandloon is, stopt je uitkering.
WW-uitkering

Blijven solliciteren

Nu je werk hebt naast je uitkering, ben je dus nog een aantal uren werkloos. Dit betekent dat je door moet blijven solliciteren, want het uiteindelijke doel is dat je weer volledig aan het werk gaat. Mocht je verder nog vragen hebben over een uitkering naast je werk, neem dan gerust eens contact met ons op. We helpen je graag verder.

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan. Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Rolf Tempelman

Algemeen directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten