Vanuit de WW weer aan het werk

Heb je tijdelijk geen werk? Dan kun je in Nederland gelukkig een WW-uitkering aanvragen bij het UWV. De WW-uitkering is je tijdelijke inkomen als je werkloos bent. Maar nu heb je weer (deels) een baan gevonden, welke invloed heeft dit op je WW-uitkering?

Wanneer je tijdelijk geen werk hebt, dan kun je 70% van je laatst verdiende loon verhalen bij het UWV. Deze uitkering is geregeld in de Werkloosheidswet (WW). In de periode waarin je een WW-uitkering ontvangt, heb je een aantal plichten. Eén van deze plichten is de sollicitatieplicht. Dit is belangrijk om een nieuwe baan te vinden.

Yes! Een nieuwe baan!

uwv

Je hebt met succes gesolliciteerd en kunt weer aan het werk. Super!
Maar hoe gaat het nu verder met je uitkering?

Geef al het werk door

Als je gaat werken terwijl je een WW-uitkering ontvangt, moet je dit altijd doorgeven aan het UWV. Ook als je af en toe een klusje doet. En of dit nu betaald of onbetaald, overdag, ’s avonds of in het weekend is, alles telt als werk.

Het UWV wil weten wat voor werk je doet, voor hoeveel uur en wat je eventuele inkomsten hiervan zijn. Je kunt dit doorgeven door middel van het wijzigingsformulier WW. Aan de hand hiervan kan het UWV bepalen of het soort werk, het aantal gewerkte uren of de inkomsten gevolgen hebben voor je uitkering. Twijfel je over wat je wel en niet moet doorgeven aan het UWV? Neem dan gerust contact met ons op (0522-746 746) of met het UWV (0900-9294).

Wanneer stopt mijn WW?

Als je weer aan het werk gaat, bekijkt het UWV wat dit voor jou betekent en of je nog recht hebt op je huidige WW-uitkering. De inkomsten die je naast je uitkering verdient, worden afgetrokken van je WW-maandloon. Wanneer je inkomsten uit werk meer dan 87,5% van het WW-maandloon is, stopt je uitkering.

Wil je weten hoe hoog je inkomen wordt als je weer aan het werk gaat? Met de rekenhulp WW bij urenaftrek kun je dit gemakkelijk berekenen.

Blijven solliciteren

Nu je werk hebt naast je uitkering, ben je dus nog een aantal uren werkloos. Dit betekent dat je door moet blijven solliciteren, want het uiteindelijke doel is dat je weer volledig aan het werk gaat.

Mocht je verder nog vragen hebben over een uitkering naast je werk, neem dan gerust eens contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde blogs

_DSF9145
Manouk Oort

Sinds juni 2018 ben ik werkzaam als relatiebeheerder bij Payned. Ik ondersteun mijn collega’s in het proces om de personeel- en salarisadministratie zo soepel mogelijk te laten verlopen voor veel verschillende bedrijven. Sinds kort maak ik ook deel uit van de afdeling verzuim. Het contact met de zieke werknemers is heel interessant door de verschillende ziektebeelden en het is fijn om een luisterend oor te kunnen bieden waar nodig.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2020 Payned payrolling