Schrikkeldag, gratis aan het werk?

Eens in de 4 jaar is het schrikkeldag. Medewerkers werken op 29 februari voor niks, behalve bij Payned. Bij ons krijg je gewoon salaris.

Het is niemand ontgaan en zelfs het NIBUD moest zich er over buigen. En inderdaad, gemiddeld kost een schrikkeljaar een gezin zo’n €14,-. Je moet salaris-op-schrikkeldagimmers een dag extra eten kopen, je rijdt een dag extra in de auto, je huis moet een dag langer verwarmd worden en ga zo maar even door.

Schrikkeljaar en je salaris

Tijdens een schrikkeljaar telt een kalenderjaar geen 365 maar 366 dagen. Dit betekent een dag extra kosten en voor de mensen met een maandsalaris een dag gratis aan het werk. De maand februari telt namelijk in 2016 geen 28 maar 29 dagen.

Om deze reden heeft Payned payrolling gekozen om alle medewerkers te betalen per week of per vier weken. Bij ons krijg je de werkelijk gewerkte uren betaald en niet een vast bedrag per maand. Dit betekent dat je op basis van een vier weken verloning ook 13x per jaar salaris krijgt i.p.v. 12x een maandsalaris.

Zo krijg je altijd waar je recht op hebt en hoef je niet gratis aan het werk. Het leven is al duur genoeg.

Payrolling voor ondernemers

Heeft u als ondernemer dan altijd meer kosten als u gaat payrollen? Het antwoord hierop is nee. Bij payrolling betaalt u alleen de gewerkte uren van het personeel. Is uw personeel bijv. ziek of met vakantie, dan betaalt de payroller de medewerkers door zonder dat het u geld kost. De payroller reserveert hiervoor geld en betaalt dit uit wanneer de medewerker ziek is of met vakantie gaat. Zo heeft het personeel het hele jaar door een eerlijk salaris en heeft u maximaal 47 weken per jaar de personeelskosten. Ideaal toch?

Gerelateerde blogs

_DSF3961
Alice Nieuwboer

Als relatiebeheerder bij Payned verzorg ik samen met mijn collega’s de  personeel- en salarisadministratie voor verschillende bedrijven. Met veel plezier onderhoud ik persoonlijk contact met ondernemers en hun medewerkers waarbij ik het belangrijk vind een goed advies te geven en duidelijke antwoorden op diverse vraagstukken. Neem gerust eens contact met mij op.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling