Mijn werkgever wil payrollen, wat nu?

Wanneer je als werkgever besluit te gaan payrollen spelen er onder de werknemers verschillende vragen. Dit komt voornamelijk doordat de betekenis van payrolling grotendeels onbekend is.

Het is logisch dat je vragen hebt wanneer je werkgever wil gaan payrollen, het gaat immers om je baan en je inkomen. Je hebt er alle recht op om precies te weten wat er staat te gebeuren en waarom een contract via Payned ook voor jou voordeel oplevert.werkgever-wil-gaan-payrollen-wat-nu

Heel vaak organiseren we daarom een personeelsbijeenkomst speciaal voor medewerkers. Hierin beantwoorden we alle vragen persoonlijk. Een aantal van de meestvoorkomende vragen behandel ik in deze blog.

Ben ik nog wel verzekerd van mijn baan?

Het antwoord op deze vraag is ja. Je blijft gewoon werkzaam binnen het bedrijf waar je op dat moment werkzaam bent. Payned neemt namelijk het huidige contract over en de looptijd van dit contract wordt bij ons verder afgemaakt. Wanneer je op 1 januari 2014 in dienst bent gekomen met een jaarcontract en je werkgever besluit op 1 februari te gaan payrollen, loopt dit contract bij ons door van 1 februari t/m 31 december. Daarnaast geldt bij een contract voor onbepaalde tijd hetzelfde, dus blijf je in dat geval via ons ook voor onbepaalde tijd in dienst. Zie contract mogelijkheden anno 2012.

Wat heeft dit voor consequenties op mijn loon?

Wanneer je werkgever besluit te gaan payrollen heeft dit geen invloed op het loon. Je ontvangt nog steeds hetzelfde bedrag op je bankrekening, maar dit wordt overgemaakt door Payned aangezien dit je juridische werkgever is.

Krijg ik nu minder vakantiedagen?

Nee, in de cao van Payned is het minimum aantal vakantiedagen vastgelegd op 25 dagen per jaar. Wanneer er in jullie branche 20 vakantiedagen worden gehanteerd krijg je van ons 25 vakantiedagen. Kijk, dat is mooi meegenomen!

Ligt het aantal vakantiedagen in jullie branche boven de 25, bijvoorbeeld 26 vakantiedagen, dan hanteren we dit aantal dagen. Je zal er nooit op achteruit gaan. Voor meer informatie zie een korte uitleg van de Payned payrolling cao

Wie beantwoordt mijn vragen?

Elke klant en haar medewerkers krijgen bij Payned één vast aanspreekpunt. Bij deze persoon kun je altijd met al je vragen terecht en is op de hoogte van alles wat er speelt op het gebied van personeelszaken in het bedrijf waar je werkt. Eigenlijk een persoonlijke P&O-adviseur. Je kunt met vragen/opmerkingen altijd bij jouw contactpersoon terecht, per mail of telefonisch en als het nodig is, komen we ook bij je langs.

Hoe zit het met m’n pensioen?

Je pensioenopbouw wordt door ons geregeld. Bij Payned hanteren we de Stipp Plusregeling. In deze regeling bouw je een volwaardig pensioen op van 12%. Hiervan betaal je zelf 1/3 en Payned 2/3. Het deel dat je zelf betaalt zie je terug als bruto inhouding op je salarisstrook. Voor meer informatie zie de blog over je pensioen bij Payned

Aan bovenstaand verhaal zie je dus dat een overstap op payrolling voor jou geen nadelen heeft. Het geeft juist meer zekerheid in verschillende gevallen wat in deze tijd een duidelijke meerwaarde is. Lees verder op onze pagina speciaal voor medewerkers.

Indien je vragen of opmerkingen hebt of meer informatie wilt over een overstap op payrolling, neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde blogs

_DSF5915
Anjuli Eenkhoorn

In juli 2018 ben ik begonnen als assistent relatiebeheer en verzuimbegeleiding binnen Payned. Als assistent relatiebeheer verzorg ik de personeel– en salarisadministratie van verschillende ondernemers. Ik beantwoord vragen van onderrnemers en medewerkers.  Naast mijn taken als assistent relatiebeheer, ben ik ook verzuimbegeleider waarbij ik nauw contact heb met medewerkers die zich ziek melden en onze Arbodienst.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • Een eigen CAO
  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2019 Payned payrolling