Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. De tekst in deze blog is daarom (deels) verouderd.
Gerelateerde blog over dit onderwerp is

https://payned.nl/wet-arbeidsmarkt-in-balans-wab/

Flex in de mode

Payrolling in de mode; het wordt steeds populairder. Je complete personeel- en salarisadministratie wordt overgenomen met alle bijbehorende financiële verplichtingen en juridische risico’s. Bij Payned kun je je volledige personeelsbestand payrollen. Ideaal, want met je vaste medewerkers loop je doorgaans het meeste risico en Payned biedt veel flexibiliteit voor je oproepkrachten.

Het voordeel van een eigen cao

Door de wisselende uren die de medewerkers werken in de mode en de pieken in de verschillende seizoenen leent de branche zich heel goed voor die flexibiliteit. Bij Payned heb je als ondernemer de mogelijkheid om tot 4 jaar flexibele contracten aan te bieden.

Sinds 1 juli 2015 heeft een medewerker na twee jaar recht op een vast contract.

Vaste contractenblack-clothes-clothing-fashion-style-Favim.com-52900

Uiteraard kun je ervoor kiezen de medewerkers eerder een vast contract aan te bieden. De kans bestaat dat je ook al een aantal medewerkers in vaste dienst hebt. Deze medewerkers kunnen ook via Payned verloond worden.

Het is natuurlijk wel van belang dat deze medewerkers die al jaren bij je werken, er niet op achteruit gaan qua arbeidsvoorwaarden. Daar zorgen we voor bij Payned!

Eigen bedrijfs-cao

Door de eigen bedrijfs-cao van Payned, krijgen medewerkers minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden als in de cao Mode & Sportdetailhandel. Kan onze cao beter voorwaarden bieden? Dan krijgen de medewerkers deze automatisch. Het levert dus in veel gevallen ook voor de medewerker voordelen op.

Hoe werkt het in de praktijk?

Eens per periode ontvang je van ons een overzichtelijke factuur met daarop de gewerkte uren van die periode. Je rekent dus per gewerkt uur af met alle kosten! Geen gedoe meer met de administratie en allerlei instanties als De Belastingdienst, het UWV, het pensioenfonds, de arbodienst of andere verrassingen achteraf. Maar ook tijdens de vakantieperiode of tijdens ziekte geen extra kosten meer.

Wil je meer weten over payrolling in de mode en/of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde blogs

_DSF8192
Sharona Laurier

Sinds 2019 ben ik management assistent bij Payned payrolling.

Als management assistent ben ik een duizendpoot en probeer ik mijn collega’s zoveel mogelijk te ondersteunen en mee te denken, maar vooral vooruit te denken. Ik richt me onder andere op agendabeheer, voorbereiden van vergaderingen, notuleren en het coördineren en faciliteren van bijeenkomsten.

Voor het plannen van een afspraak, neem gerust contact op 0522 – 746 746.

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling