Payrolling blog archief

Payrolling blog archief

Via deze blogs informeren we u over actuele onderwerpen rondom Payrolling, de flexibilisering van de arbeidsmarkt en natuurlijk over Payned payrolling zelf. Indien u naar aanleiding van één van de blogs nog vragen hebt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 • Betekenis payroll bij elk payrollbedrijf anders

  Vaak krijgen we de vraag van ondernemers wat payrolling betekent. Payrolling is het juridisch overdragen van je medewerkers aan een payroll dienstverlener om deze vervolgens, exclusief, terug te huren van de payroller. Toch wordt bij veel payrollbedrijven anders gedacht over de betekenis van payrolling. Bij elk payrollbedrijf is payrolling anders.

 • Payned cao of branche cao?

  Vaak krijgen we van ondernemers en medewerkers de vraag welke cao voor hen van toepassing is. Als je bedrijf overstapt naar Payned is de Payned cao van toepassing. Maar val je dan niet meer onder de cao die voor jullie branche van toepassing is?

 • Is payrolling alleen voor flexibiliteit?

  Bij payrolling denken veel ondernemers meteen aan flexibiliteit. Als ondernemer kun je medewerkers 3 contracten in 2 jaar tijd aanbieden. Bij Payned 6 in 4 jaar. Dit is natuurlijk ideaal, maar júist ook voor vaste medewerkers is payrolling heel interessant.

 • Belangrijke wijziging wettelijk minimumloon per 1 juli 2017

  Per 1 juli 2017 is er een wijziging gekomen in het wettelijk minimloon. Het minimumloon is het laagste salaris dat je als werkgever aan een werknemer mag betalen. Het garandeert werknemers een redelijk inkomen voor de arbeid die zij leveren.

 • Praktijkcase: ‘Flexibiliteit voor mijn ijssalon’

  Steeds meer bedrijven ontdekken payrolling en iedere ondernemer heeft zijn eigen reden om het personeelsbeheer over te dragen. In de praktijkcases vertellen ondernemers waarom zij hebben gekozen voor payrolling van Payned. In deze praktijkcase vertellen twee ondernemers met een ijssalon waarom zij zijn gaan payrollen.

 • Flex in de mode

  Payrolling in de mode; het wordt steeds populairder. Je complete personeel- en salarisadministratie wordt overgenomen met alle bijbehorende financiële verplichtingen en juridische risico’s. Bij Payned kun je je volledige personeelsbestand payrollen. Ideaal, want met je vaste medewerkers loop je doorgaans het meeste risico en Payned biedt veel flexibiliteit voor je oproepkrachten.

 • Korte onderwerpen met betrekking tot de Wet Werk en Zekerheid

  Zoals al eerder aangekondigd zullen er een aantal onderwerpen, welke nu al zijn vastgelegd in de wet, gewijzigd worden. Het gaat hier om de Wet Werk en Zekerheid. De veranderingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen; proeftijd, concurrentiebeding, uitsluiting loondoorbetalingsverplichting en ontslagroutes.

 • Wet Werk en Zekerheid; hoe zit het met het aantal contracten?

  Door de Wet Werk en Zekerheid is er behoorlijk wat veranderd voor jou als werkgever. Één van deze belangrijke wijziging is het aantal contracten wat je een mededwerker kunt aanbieden. Wat dit betekent als je gaat payrollen, leggen we je graag uit in een vrijblijvend payroll adviesgesprek.

 • Wet Werk en Zekerheid. Wat verandert er voor u?

  Vanaf 1 januari 2015 is de nieuwe Wet Werk en Zekerheid een feit. Maar wat betekent dit in de praktijk?

 • Bij Payned betaal je minder premie voor je zorgverzekering!

  Ben je als werknemer in dienst bij Payned en heb je een zorgverzekering lopen bij Menzis, de Amersfoortse, ONVZ, De Goudse, Delta Lioyd of Stad Holland? Dan kom je bij Payned in aanmerking voor collectiviteitskorting.

 • Horeca cao

  Laten we eerlijk zijn; als ondernemer heb je in deze tijd de behoefte aan flexibiliteit. Veel ondernemers hebben een kleine groep vaste medewerkers en daarbij hebben ze vaak veel part-timers en flexwerkers in dienst. Toch wordt de flexibiliteit in de horeca cao flink beperkt. Gelukkig heeft Payned een oplossing.

 • Ben jij nog student?

  In september begint het nieuwe schooljaar weer. Misschien ben je inmiddels in het bezit van een diploma en ben je op zoek naar een baan? Super! Sta je in ons systeem geregistreerd als student en wijzigt dit per september? Neem dan contact met ons op, zodat wij dit kunnen wijzigen.

 • Allemaal aan de payroll!

  Onze ultieme droom is natuurlijk een utopie. Veel ondernemers zijn geholpen met het uitbesteden van hun personeelsbeheer, maar waarom payrollt niet iedere ondernemer?

 • Jouw branche en CAO

  Verschillende branches – verschillende cao’s, is alles dan wel goed geregeld met payrolling? Het moge duidelijk zijn, cao’s zijn een complex verhaal. Want hoe zit dat nu? Hoe weet je zeker dat de medewerkers krijgen waar ze recht op hebben?

 • Payroll contractmogelijkheden

  Het is altijd lastig om het juiste contract te kiezen voor een medewerker. Onze opdrachtgevers vragen ons, terecht, veelvuldig om advies.

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2022 Payned payrolling